30 september 2019

Het was weer even wennen



Het ging weer voortreffelijk, hoewel alle begin is moeilijk vooral als je al zo’n tijd niet actief bent bezig geweest met de beenspieren op deze manier. Vanmorgen eerst de was aan de lijn nadat de laatste bui van vandaag was overgewaaid en toen was ik serieus van plan om in de “Zuidoost” gras te gaan maaien ondanks dat Tiny gisteren nog had gezegd “veel te nat” maar onderweg kwam ik zulke grote plassen tegen langs de weg dat ik me toch begon af te vragen of het wel verstandig was, de Beemster klei is weinig waterdoorlatend, toch maar een koers wijziging onderweg en zo kwam ik langs de dijk richting Hoorn enz. Het wordt dan bijna automatisch het HEM-rondje, mooi weer weinig verkeer en dan in Hoorn nog even afslaan om de Eikstraat op te zoeken waar ik a.s. woensdag wordt verwacht bij een evenement, ter ere van de opening van de “kinderboekenweek”, Brigit stuurde een verzoek via haar schoonvader, zwager Kees, of ik mee zou willen rijden met de Quest. 0m 9 uur met diverse voertuigen en vervoersmiddelen in wandeltempo langs de Mariaschool rijden zodat de kinderen geconfronteerd worden met alle mogelijkheden om je te verplaatsen in het verkeer.




Toen ik de straat had gevonden weer richting de dijk om mijn rondje te vervolgen. Het is rustig op het water slechts een enkele zeilboot en verder is het rustig ook bij “het strandje van Frans” ‘s zomers is het daar vaak drukker ondanks de mini afmeting, maar ja, Frans heeft hier al “gereserveerd” voor later. Dan door Enkhuizen en via Andijk en Wervershoof op naar Medemblik en dan de polder weer in.

Laatst is er een gedenkteken geplaatst langs het Wagenpad en toevallig zag ik nu waar dit was geplaatst. Even afslaan en een paar foto’s maken, in “Westfriesland” staan al meerdere van dit soort gedenkpalen van neergestorte vliegtuigen, t.z.t. volgen er meer. Thuisgekomen staat er 105 km op de teller en het ging weer heerlijk.

Geen opmerkingen: