25 april 2024

Rondje om de Wieringermeer

 


Ik had er niet voor gerekend, de berichten waren niet zo gunstig met kans op buien en ik zou vanmorgen eerst op verjaarsvisite naar Maureen de buurvrouw hier tegenover in de straat, waarvoor ik was uitgenodigd, dus de fiets zal wel “op stal’ blijven. Maar net als zo vaak is het allemaal weer anders gelopen, eerst op verjaarsvisite en omdat het nog steeds droog was eerst wat eten en daarna omkleden en op pad gaan. Ja, waar zal ik heen gaan, ik besloot om rondje om de Wieringermeerpolder te doen en dan zie ik wel waar ik uitkom. Ik denk dat ik tussen half één en één uur van start ben gegaan, eerst de Alkmaarseweg en dan aan het eind linksom  richting Medemblik, het gaat allemaal zoals het gewoonlijk gaat met het idee “Het moet niet hard maar als het goed gaat, gaat het vanzelf hard”.

Nog één foto van een baan bloeiende tulpen in de polder met z'n molenpark op de achtergrond en dan weer door.


Na Medemblik naar de Zuiderdijkweg waarlangs tijdens het bewerken van het land tevens gezaaid wordt. Bij de haven van Oude Zeug staat een stelling van of voor een stevige hijskraan.



En iets verder bij het monumentje wat herinnert aan 18 april 1945 even stoppen en een paar foto’s maken. De fundering van de boerderij die daar stond is naast de bocht in de weg het enige kenmerk dat hier een stuk geschiedenis is ontstaan bijna aan het eind van de 2e wereldoorlog.

Als ik onder de A7 door zal rijden even stoppen om weer een foto te maken van de fuut die daar al een tijdje zit te broeden.

En zo ga ik verder langs de Waardweg en vervolgens de Groetweg waar in een perceel tulpen een onwaarschijnlijk aantal mensen, met naar ik aanneem met kennis van zaken, die daar selectie werk verrichten in de tulpen. En zo was ik na 70 km weer thuis met een voldaan gevoel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten