30 augustus 2021

Het leven gaat gewoon door

 


En dan ervaar je dat het leven gewoon doorgaat als je 81e verjaardag weer is gevierd, we hebben het gevierd over 2 dagen omdat we anders niet alles binnenshuis konden hebben maar het was gezellig dat kan ik een ieder verzekeren. En vandaag weer op een andere manier de benen strekken, even op en neer naar de “Zuidoost” via de “hofleverancier” van aardbeien.





Op de weg erheen heb ik geen enkele foto gemaakt maar wel op de terugweg, te beginnen in De Rijp en zo verder via Graft en Noordeinde waar ik achteraf niet de juiste weg nam waarbij ik dacht dat er wel een pad voor fietsers was, helaas het was doodlopend zoals op borden werd aangegeven. Keren en een stukje terug rijden om zo in Grootschermer te komen waar ik weer om moest rijden omdat de weg richting Schermerhorn was afgesloten. En zo kwam ik in Oterleek, het is wel verwarrend met al die dorpen met “leek” Oterleek, Overleek,

Oosterleek en allemaal in het noordelijke deel van Noordholland.

Later door Heerhugowaard waar het niet verwonderlijk is dat dit punt “Het Kruis” wordt genoemd voor de ras Heerhugowaarder een bekent punt.


Dan langs de slingerende Berkmeerdijk waar ook deze molen zijn wieken kwijt is, de man die ik daar sprak ging er vanuit dat ze komende herfst wel weer zouden worden geplaatst. Er stopte nog een fotograaf die meer lens als toestel had zoals ik dat als leek bekeek.

Later in de Wieringermeer zag ik dat het aardappelrooien in volle gang was, hoewel hier het loonbedrijf wat strubbelingen had, anders staat er geen trapje naast de machine en wordt er niet bovenop geklommen. Al met al een super mooi ritje wat begon onder een dik wolkendek en eindigde na 92 km in Middenmeer in de zon.

Geen opmerkingen: