27 juni 2024

Een dikke tegenvaller .

 


Vandaag was het een wat vreemde dag, tenminste niet de standaard patronen van een normale dag .Gisteren een appje van een neef van me, uit Oenkerk een klein dorpje in Friesland tussen Oudkerk en Giekerk, en dan moet iedereen nog zoeken waar dat ligt, begrijpelijk dat had ik ook de eerste keer.  Hij vroeg of ik vandaag thuis was want dan kwam hij even langs dus ik heb geantwoord dat ik er zou zijn en dat hij welkom was. In de loop van het verdere proces had ik besloten om hem op te wachten bij het busstation waar de speciale “Fietsbus” zijn stopplaats had in Den Oever.


Inderdaad hij had de bus gehaald en was op tijd aanwezig om de rit naar Middenmeer te vervolgen. Hij had een tweedaagse gepland en dat ging over Middenmeer Wervershoof, Andijk en Enkhuizen om morgen weer terug te gaan naar zijn thuis in Oenkerk. We hebben gezellig zitten kletsen over het wel en wee in de familie onder het genot van een paar cappuccino’s met koek en al.

Toen hij zijn weg weer ging vervolgen ben ik nog een stuk meegereden richting Medemblik waar onze wegen zich scheiden, hij naar z’n zus in Wervershoof en ik op naar de aardbeien waar me voor de tweede opvolgende dag een kater wachtte, in een kratje was geschreven “Voor vandaag zijn de aardbeien op”


Toen maar via fietspad  “De Rijndijk” naar Obdam gefietst en bij Tom en Gerda langs gegaan om weer even bij te kletsen.




Het is overal druk op het land waar men druk is met de wintervoorraad voor het vee in balen te doen wat allemaal machinaal gaat zelfs het verpakken in plastic.



Onderweg zag ik nog een vrij grote zwanen familie, inclusief de moeder zwommen er 8 bij elkaar.


Op meerdere plaatsen liepen die grote witte vogels langs de weg en begonnen te blazen als je wilde passeren.


Om Middenmeer in of uit te komen is nog steeds bedroevend geregeld of helemaal niet geregeld maar ik ben met de fiets en dan vind je altijd wel een maas in het net. Vandaag was toch weer goed voor 82 km en weer geen aardbeien.

1 opmerking:

Kees zei

Als je minder reclame maakt voor die aardbeien dan heb je meer kans dat je ze zelf kan kopen.