16 mei 2024

De bermen zijn gevaalijk voor fietsers en automobilisten

 


Het was hoog tijd dat ik even bij Leo en Riet langs zou gaan, Leo komt nog steeds niet op volle toeren voor wat betreft zijn gezondheid. Riet was net bezig koffie te zetten dus ik was op tijd. Het was echt de bedoeling om daar vandaan weer rechtstreeks naar Middenmeer te gaan, de berichten waren wat “wazig” voor vanmiddag. Maar ja het vlees is zwak en zo daalde ik weer van mijn geplande route af en reed later zomaar door Hem en Venhuizen om uiteindelijk weer op de dijk terecht te komen. Hier en daar even een plaatje meenemen om m’n blog wat op te vrolijken.



Het “paard” in Hem en op de vroegere grens tussen Hem en Venhuizen waar de banpaal of grenspaal staat even stoppen en de tekst daaronder ook vereeuwigen.

Voordat ik de dijk ben opgegaan een veld met pioenrozen klaar om geoogst te worden.

Op het water is weinig drukte ik zie één vrachtboot. Door Enkhuizen en dan de dijk weer op, deze keer reed ik weer bovenop de dijk, geen vliegjes maar toch ben ik later maar weer door het dorp gaan fietsen het fietsen bovenop is link door het enorme hoge gras en alles wat ertussen groeit, omdat je zo laag bent, ben je niet zichtbaar voor tegenliggers en zelf zie ik ook niemand of te laat, dus maar weer naar beneden.

Voor mij mogen de bermen wel weer ingekort worden dat is voor iedereen veiliger ook voor automobilisten. En dit was het weer voor vandaag 83 km gezond rondtrappen.

Geen opmerkingen: