01 mei 2024

Een mooi rondje wat ik al vaker heb gereden

 


Wat weer een schitterende dag, heerlijk zonnig weer en geschikt om een rondje te fietsen. Eerst maar even naar Zwaag en bij Leo en Riet langs, Leo heeft wat “rommel aan de vin” een uitdrukking op z’n West-Fries als het wat minder vlot gaat.

Maar voor het zover was kwam ik bij Wognum nog meer familie tegen, zwager Gerard met z’n schoonzus Nel die samen de wind trotseerden, eerst tegen wind en terug voor was de theorie en dat klopte. We stonden gezellig te kletsen, eigenlijk op een ongelukkig plek, in de bocht van een rotonde waar het fietspad liep, maar het allemaal goed gegaan en na ons kletspraatje zijn we weer verder gegaan. Bij Leo en Riet was het goed, hoewel Leo toch wat minder mobiel was op dit moment maar met wat aanpassingen in z’n medicijnen is er weer hoop dat het beter gaat worden. Riet had ondertussen voor koffie gezorgd en buiten uit de wind en in de zon zaten we een poosje te kletsen. Ik ben weer verder gegaan om het HEM-rondje er aan vast te plakken beter bekent als het rondje Hoorn-Enkhuizen-Medemblik.


Onderweg maak ik dan zoals gewoonlijk hier en daar een foto dus nu ook weer variërende van het wooncomplex bij Middenmeer voor mensen die door omstandigheden dringend om onderdak zitten te springen, denk dan aan vluchtelingen gescheiden mensen enz. enz.


Later bij Wognum wat jonge Nijlgansjes met moeder gans.


Door Hoorn even de Oosterpoort op de kiek en later een zeilbootje op het Markermeer.

Langs de dijk kort voor Enkhuizen was een jonge boer z’n “rijkdom” aan het bekijken, misschien dacht hij op dat moment wel, “ hoelang kan ik hier nog van genieten, zo’n prachtige veestapel” die door de “grootmachten” de grond in wordt gewerkt. Eenmaal weer thuis bleek het toch nog weer 86 km te zijn geweest die ik met plezier heb afgelegd.

Geen opmerkingen: