08 juli 2024

Hoe kom je rechtstreeks bij "Het Paard"

 


Het mooie weer is sterk van invloed op mijn rij gedrag, het is net alsof het dan allemaal veel gemakkelijker gaat. Na het weekendje “vrij” kon ik vanmorgen m’n nieuwe rijbewijs weer ophalen bij de gemeente Hollands Kroon na heel veel omwegen en ambtenarij, maar goed ik kan weer 5 jaar vooruit. Thuis gekomen koffie met koek en overwegen waar ik heen zal gaan, m’n eerste gedachte was ik ga naar Zaanstad even bij Jaap van der Jagt langs maar onderweg is de koers aangepast en kwam ik heel ergens anders uit.

De lucht zag er goed uit en dan ga ik maar weer een keertje naar het “Het Paard” van Marken. Het plan was om terug zoveel mogelijk langs de dijk te gaan maar daar kwam niets van terecht. De eerste omleiding was al in Volendam en ook hier ging het weer om de dijk langs het Markermeer, ze zijn daar nog wel een aantal jaren mee bezig denk ik.



“Het Paard” ziet er geweldig uit vooral als je de wolkenpartijen erbij krijgt voor een leuk plaatje.


Als ik het dorp, Marken verlaat zie ik de/het  klompen makerij/museum waar ze de buiten wand vol hebben met kleine klompjes als je ze vergelijkt met die grote gele op tafel en de witte aan de wand en dan weer naar het “vaste” land waar ik door Monnickendam fiets richting Volendam waar een aantal bussen gelost zijn en al het lopend publiek op de dijk hebben los gelaten, alle terrassen zaten vol net als het straatbeeld, wat een drukte.

Onderweg zag ik nog een overbevolkt stukje weiland er is nog genoeg melk in de nabije toekomst.

Alweer een heel eind dichter bij huis, bij de brug over de A7 bij Abbekerk kwam er een blauw witte lig fiets omhoog met als trotse eigenaar Cees Roozendaal onderweg naar z’n zoon in Wognum om nog wat te klussen. Als da tocht er weer opzit staat er 126 km op de teller, niet slecht voor mijn doen.

Geen opmerkingen: