17 juli 2024

Onkruid wieden tussen de zonnepanelen

 


Maar niet te veel schrijven, over hoe goed een Quest wel  is, ik zeg weleens spottend, het is de voorloper van m’n rollator. Maar het is in één woord een super fiets. Dit is in het kort hoe ik weer genoten heb van het ritje van deze dag. Zonnig, acceptabel windje, schitterend rondje over de dijk langs het Markermeer en IJsselmeer, echt dit is genieten van de bovenste plank.


Als ik van huis ben en langs een veld met dit soort bollen fiets dan denk ik vaak aan vroeger toen we bij “opoe” weleens blauwmaanzaad snoepten, de bol open kraken wat overigens heel gemakkelijk ging en snoepen van de blauw/zwarte zaadjes die er in zaten. Ik ga zomaar een rondje maken met als afsluiting het HEM-rondje.

Ik kom langs de weg een zwanen paartje tegen met slechts één nakomeling.



Later op de dijk kom ik wat extra informatie tegen over de bocht in de dijk met uitzicht op een diepe watertje hierdoor ontstaan.



Bij Hoorn de buitenkant achter de schouwburg langs en wat korte stukjes door de stad, als ik Hoorn weer verlaat richting de dijk naar Enkhuizen lopen of staan hier ook heel wat ganzen in het ondiepe water en af en toe een boot aan de andere kant.



Als ik in Enkhuizen een bakkie kibbeling verorber zie ik de boot vertrekken naar Stavoren. Ik heb er ook weleens aan gedacht om dit ook met de Quest een keer te doen maar toen ik informeerde werd me verteld, alleen als er plek is voor zo’n fiets. Als ik nu zie wat er op het achterdek staat kom ik nooit aan de beurt met de Quest.

De ophaalbrug in Enkhuizen staat omhoog dus even geduld.



Eenmaal in de Wieringermeer stond ik even met de ogen te knipperen, enkele mannen waren aan het wieden, niet op het land maar  op een heel veld zonnepanelen die drijven bij de kassen langs de Medemblikkersluisweg.


En eenmaal thuis na 101 km zie ik dat de felle kleuren wel erg opvallend zijn in de bak achter het huis.

Geen opmerkingen: