08 augustus 2014

Het is wachten tot er echt iets fout gaat.


Vrijdag, meestal komt er vrijdags niet veel van een rondje fietsen maar door omstandigheden is het vandaag toevallig zo’n vrijdag dat het anders gaat. Een kort ritje deze keer, ik ga vandaag even bij zus Ria langs en horen hoe het gaat, alleen zijn is niks voor mannen maar ook niet voor vrouwen, het went nooit als je na een lang en gelukkig samen zijn onverwacht alleen verder moet. Gewoon heen en terug rijden zou met een 45 km bekeken zijn maar ik volg vaak andere routes om wat langer onderweg te zijn en dat is voor de meesten geen nieuws. Ik neem de vertrouwde route maar weer via Medemblik en Enkhuizen en dan net voor Hoorn op naar Blokker. Alles gaat zo z’n gangetje en hier en daar is het flink oppassen bij het oversteken. Het gaat alle keren net goed en bij Enkhuizen, de afslag naar de entree via de boot naar het “Buiten Museum” is de maat gevoelsmatig vol. Ik was al aan de andere kant maar ben terug gelopen en heb een paar foto’s gemaakt. Ik vraag me af of het echt zoveel moeite kost voor de gemeente om hier wat meer veiligheid te garanderen door de bermen bij dit soort plaatsen te maaien. Er stopte ook een fietser die op weg was naar Sneek (via de boot eerst naar Stavoren) en die nogal wat belangstelling had voor de Quest. In die 10 minuten dat we stonden te praten passeerden er zeker een 10 tal fietsers waarbij tot twee keer toe een auto op het laatste moment stopte om erger te voorkomen, de fietsers hebben geen voorrang op dit punt maar de mogelijkheid om auto’s te zien is maar zeer beperkt en ook de automobilist kan niets zien van de fietsers die hier oversteken. Eerst moeten er slachtoffers vallen en dan is er gegarandeerd binnen 24 uur een maaimachine langs geweest. Ik ben later lopend overgestoken en heb mijn weg weer vervolgd zoals in de planning zat. Bij Ria was juist een buurvrouw op bezoek en na wat kletsen en wat drinken hebben we alles weer een beetje op een rijtje gezet en vastgesteld dat het redelijk goed met haar gaat. Vanaf Blokker naar huis is hooguit een 25 km dus even het “gaspedaal” ingetrapt en je bent zo weer thuis waar het een ritje van 88 km bleek te zijn geweest. 

8 opmerkingen:

Budi zei

Dan moeten jullie allemaal maar een vlaggetje plaatsen.... (don't feed the troll)... dus ook de rechtop fietsers! :-)

André Dronkers zei

Dan de auto's ook , die zijn ook niet zichtbaar

Pé Koomen zei

Budi staat echt buiten de realiteit, ieder persoon die de vraag krijgt gesteld " Wat is je eerste gedachte als je een vlaggetje ziet" en altijd is het antwoord " Er komt een kind aan dus ik kan er nog wel voorlangs met mijn auto" en wij rijden iets vlugger, jammer voor alle negatieve automobilisten.

Wilco Pompert zei

Mbt maaien, een beetje grof gras is best wel mooi en zorgt voor wat diversiteit. Wat volgens mij al veel helpt is bijv een meter maaien, de rest kan dan blijven staan.

Willem zei

Kijk maar goed uit, bij de rotonde Oosthuizen N247XOostdijk staan de struiken ook weer zeer ligfiets gevaarlijk! Mij hadden ze er november vorig jaar al eens te pakken dus.....ik wil er eigenlijk met heggenschaar op een aggregaat even flink kortwieken of een paar liter round-up of 245T erover spuiten dit gaat vandaag of morgen weer verkeerd wat een uilskuikens bij die gemeente

Willem zei

De automobilist die mij vorig jaar heeft gepakt heeft een brief met foto naar de gemeente Zeevanf geschreven over deze situatie. Ik denk alleen niet dat hij er in verteld heeft dat hij een laptop open en aan op zijn rechtervoorstoel had dus ik denk dat hij met iets anders bezig was dan het verkeer (donker en regen) plus te hoge bosjes dus ik had ook geen schijn van kans

Willem zei

Oeps....bedoel natuurlijk Zeevang

Adri Manhave zei

Hoi Pé,

Alle fietsers een vlaggetje? Nee, bedankt! Dan zou er op m'n racefiets ook een moeten, brr ik wil er niet eens aan denken........ Op de Strada is het mijn eigen keuze, niet mooi, maar al enkele malen te horen gekregen dat vooral het toplicht me extra goed zichtbaar maakt, dat is dan mooi meegenomen!
Als alle fietsers een vlag zouden hebben is het argument: "Er komt een kind aan" ook gelijk ontkracht, maar toch heb ik liever geen opgelegd gebod om een vlag te plaatsen. Sommige automobilisten blijven zich toch schuldig maken aan vlug nog even voor die fietser langs te gaan, die zijn toch zo langzaam! (Wij niet dus!)
Maaien is inderdaad het toverwoord hier, eventueel zoals Wilco opmerkt zoveel meters dat alle kruisend verkeer zichtbaar word voor de andere weggebruikers. Maar ik ben bang dat je gelijk gaat krijgen, er zal eerst weer iets minder prettigs moeten gebeuren eer er actie ondernomen word, dat is in veel landen gebruikelijk helaas........

Groeten, Adri.