08 februari 2022

Weer een keer via de Schoorlse zeeweg

 


Een wat ongewone dag is het vandaag, familie is heel wat waard en als er dan weer iemand afscheid heeft genomen van het aardse bestaan dan denk je wel weer 10 keer na over je eigen gezondheid, mensen het is zo kostbaar, waardeer dat ten alle tijden.

Ik dwaal af, we moeten over mijn ritje van vandaag hebben, het ging vandaag weer als vanouds, mooi weer de zon er geregeld bij en jammer genoeg wel een stevige wind.

Barsingerhorn

Haringhuizen

Laat ik vandaag maar eens zo lang mogelijk een route nemen die voornamelijk tegen de wind in gaat en dan moet ik richting de Noordzeekust via de Schagerweg richting Kolhorn en Barsingerhorn en ruim om Schagen heen, via Burgerbrug waar de school staat waar schoondochter Marjon werkt .
De School

Even geduld tot hij opvliegt

Nog even wachten ......

Onderweg zie ik in de verte nog weer een zilverreiger, stoppen en inzoomen, er passeren mij een paar fietsers dus even wachten tot de witte vogel opvliegt en waarachtig het is gelukt, hij staat op de foto. en zo kom ik uit bij Petten.
Rechts in noordelijke richting
de echte "Honds Bossche zeewering

Oppassen bij stuifzand stukken

Daar fiets ik omhoog over de “oude” Honds Bossche zeewering en kom in de aangelegde nieuwe zeewering en dan richting het beeld van de strandjutter bij Hargen.




Ik mis nog steeds het oude pad langs het water dan kon je met deze wind genieten van de hoge golven.
Het waaide "stevig"

De bekende strandjutter

Bij de strandjutter maak ik een paar foto’s als er een mevrouw aankomt lopen en een opmerking maakt over de fiets, “Een leuk ding is dat” en zo kom je aan de praat, de mevrouw komt uit Broek op Langedijk en kan na een knieoperatie alweer aardig lopen en geniet van het wandelen in de natuur. Helaas is de strandtent gesloten en kan ze niet om een bakkie net als het etablissement “Struin” dat ook is gesloten.
Duidelijk .....

Nog wat biefstuk producenten

Middenmeer, onder de brug door

Ik vervolg mijn weg via de duinen naar Schoorl over de “Schoorlse zeeweg” en heb nu overal een stevige wind vanachter die mij na 80 km weer thuis brengt.

Geen opmerkingen: