15 mei 2023

Fris en fruitig op pad.

 

85 km

Ja dan heb je weer een ritje gemaakt en dan moet je meteen even een verhaaltje schrijven voor je blog. Gelukkig gaat dat me nog steeds redelijk goed af en is dat zo meteen weer “gepiept”. Het is een ritje geweest naar Zuidoostbeemster wat ik al zo vaak heb gemaakt. Nog even een vergeten boodschap wegbrengen en via een kleine omweg weer terug naar huis.




Op de heenrit even gestopt om een broedende zwaan netjes vast te leggen, opvallend en begrijpelijk is dat zij altijd de ogen open heeft om bij verkeerde bezoekers meteen accuraat te reageren.  Het gaat overal geweldig vlot, weinig wind en heel weinig verkeer op zo’n maandagmorgen door de noord kop in de polders, Wieringermeer en De Beemster. Bij Tiny even koffie gedaan en na een korte stop weer richting Middenmeer omdat er volgens de “weer profeten” zo rond de middag wat neerslag werd verwacht. Het bleef droog en het helderde zelfs weer op en zodoende ben ik ook nog even op de Obdammerdijk gestopt bij de familie.


De veestapel van deze boer is nog vrij compleet zo te zien en een lepelaar achter het hek vloog op toen ik iets achteruit ging waardoor ik voor hem zichtbaar was.


Bij een boerderij in aanbouw heb ik al jaren het idee gehad dat het oude vierkant er in de loop van de bouw binnenin geplaatst zou worden, nu denk ik dat dat niet zal gebeuren omdat er al vrij dikke massieve balken klaar liggen op de rand van het bouwwerk.

Ondanks het late voorjaar staat de wintergerst er alweer mooi bij  de familie Haverkamp in Middenmeer en was het weer een leuk rondje van 85 km.

Geen opmerkingen: