24 november 2006

En heel jaar Quest.


Het eerste jaar Quest zit er op, vandaag nog een klein afsluitend rondje gemaakt. Om de spieren nog even los te trappen werd het maar 46 km waarbij ik langs de Noorder en Zuiderdijkweg in de Wieringermeer ben gereden.
In een eerder verslag schreef ik toen over het "gat" in de dijk waar die keer wat vrachtwagens bezig waren en ik toen bijna stapvoets moest rijden. Vandaag passeerde ik dat punt weer en besefte dat voor een "buitenstaander" dit een vreemde benaming moet zijn " 't gat in de dijk" met de bovenstaande foto is het hele verhaal duidelijk, maar dat betekende wel dat ik flink in de remmen moest en toen keren om deze foto te maken. Voor heel veel fietsers en ook Quest-rijders is dit een bekend punt, hoewel ik me afvraag of ze zich de tijd gunnen om hier even te stoppen, in deze bocht, in de verder kaarsrechte weg is en blijft het altijd opletten dus ziet men zo'n monumentje gauw over het hoofd.
Toen ik weer thuis, achter het huis uit de Quest "klom", stond het totaal op 10.127 km en was het gemiddelde deze keer 36,9 km p/u.
Sommige mensen vragen zich af of die gemiddelde snelheden wel kloppen, het moet goed zijn de wielinstelling is 149 volgens opgave van Ymte voor 20"wielen en als ik verder kijk dan is de afstand naar Oudemirdum vanaf Middenmeer precies 80 km en dat was het ook met de racefiets en later ook met mijn eerste ligfiets en met de Quest is het weer het zelfde dus ik twijfel niet aan de gegevens.
Zaterdag en zondag zal de Quest niet van stal komen en is dit dus een heel jaar Quest(en).

Geen opmerkingen: