04 januari 2007

" Sonja Bakkeren? "

Daar gaan we weer, de eerste rit in 2007. Alle plichtplegingen van de afgelopen feestdagen zijn weer goed doorstaan en het eerste ritje zit er weer op. In het verleden heb ik altijd gezegd ik kan eten en drinken wat ik wil maar groeien doe ik nergens van, hélaas het is iets anders geworden. Was ik in het verleden vast geprikt op 80 kg enkele jaren geleden is dat naar beneden gegaan en was het altijd zo tussen de 76 en 78 kg.
Na de feestdagen en NIET fietsen is het weer bijna het "oude" gewicht van 80 kg.
Maar het is weer achter de rug en de Quest is weer van stal geweest, banden even bijpompen en hélaas tot de ontdekking komen dat de linker voorrem weer iets vast blijft zitten, na wat heen en weer bewegen van de remhandel blijft hij weer vrij van het remsegment en lijkt alles weer geregeld.
Welke route zal ik nemen, de keuze is niet moeilijk, alle wegen zijn recht en er zijn geen stoplichten in de buurt dus eerst maar richting Flevoweg, onderweg even naar kennissen aan de Tussenweg om ze nog een voorspoedig 2007 te wensen en dan weer verder.
De windvlagen lijken wel steeds sterker te worden en dat rijdt niet echt lekker dus ik zoek een route die zoveel mogelijk recht tegen wind in gaat, in Lambertschaag ga ik rechtsaf over de Oosterboekelweg en zo kom ik na nog wat kleine bochtjes naar links en naar rechts uit eindelijk op de A.C.de Graafweg waar de eerste stoplichten m’n tempo even tot bedaren brengt. Ik vervolg mijn route via Zijdewind langs Schagen om op de laatste kruising rechtsaf te gaan over het fietspad naar Middenmeer, een heerlijk rondje van bijna 50 km met een gemiddelde van 34,8 km p/u, en alles ondanks de lichte buitjes onderweg. Toen ik mij om ging kleden en nog even op de weegschaal ging staan gaf het apparaat aan dat ik 79,2 kg woog en nu ik weer onder de douche vandaan kom en weer de zelfde stap maakte stond hij op 76,4 kg, mijn fietskleding woog wel veel zwaarder als voor het fietsen en was ook nogal erg nat, daar zaten mogelijk die andere kilo’s in."Je kunt er niet voor Sonja Bakkeren"

Geen opmerkingen: