26 februari 2007

Opgravingen


Ja daar lijkt het momenteel op bij mij in de straat, alles is of gaat op z’n kop. Hoe wil je hier nog met een Quest door.
Afgelopen vrijdagmorgen zou het voor het laatst zijn geweest dat we met “voertuigen” op twee, drie of vierwielen de straat in of uit zouden kunnen. Donderdagavond was iedereen zover dat de nodige maatregelen waren genomen om niet vast te komen op je eigen erf.
Zo ook ikzelf, ’s middags de Quest weggebracht naar mijn vriendin en die heeft mij weer naar Middenmeer gereden met de auto om ook mijn benzine verslinder op te halen.
In de vaste overtuiging dat alles nu echt serieus was geworden belde ik zaterdag een buurvrouw om te horen of alles nu onbegaanbaar was in de straat. Nee hoor je kunt nog net als vorige week normaal op je erf komen want er is wat vertraging geweest maar maandagmorgen gaat het echt gebeuren, dan starten ze op de kruising voor de school i.v.m. de vakantie van deze week. En nu, maandagmorgen kan ik nog op het erf komen met de auto, wat is het geval, door de vele regen in het afgelopen weekend is een deel van het nieuw geplaatste systeem omhoog gekomen en moest weer worden opgegraven en herplaatst om geen problemen te krijgen in de toekomst.
Ik ben er net even heen gelopen om te zien hoe het allemaal komt en gaat worden. Er wordt heel wat grond verplaatst en het is echt onmogelijk om met welk voertuig dan ook op de openbare weg te komen. Het ergste vind ik dat ik nu niet zo gemakkelijk weg kan met de Quest, eerst naar mijn vriendin met de auto, dan omkleden, vervolgens een rondje kiezen van toch minimaal 60 tot 80 km, liefst meer. Dan weer in ’t gewone “pak” , nee, en dat met kans op regen en veel wind. ’t Is jammer, ik moet me inhouden, maar zodra de gelegenheid er weer is ga ik, al is het ook wat extra heen en weer rijden met de auto om bij de Quest te komen.

Geen opmerkingen: