01 maart 2007

Waterland

Het weer zou vandaag zonder meer slecht zijn, maar het viel eigenlijk erg mee tot vanmiddag zo rond 3 uur toen begon het weer te regenen. Mede doordat het vanmorgen toch wel goed was kon ik de verleiding niet langer weerstaan en ben vanmiddag dus een stukje gaan fietsen met de Quest. Omdat hij door omstandigheden niet thuis staat eerst met de auto naar mijn vriendin en dan ben je niet zomaar weer weg, koffie “effe” kletsen en dan een broodje eten en daarna toch maar omkleden en op pad.
Alle keren rijd ik vanaf dat adres de zelfde route maar nu ben ik eens een andere kant opgegaan. In Purmerend over de brug en meteen rechts aanhouden en na een paar bochten over de 2e brug de stad weer uit richting Neck en alles waar ruimte is. Nou ik heb het geweten, geen enkele beschutting meer van beplanting of bebouwing dus lekker in het open veld.
Maar ondertussen begon de lucht wat te betrekken en de wind ging af en toe over naar stormkracht, recht tegen wind in was geen enkel probleem en een aantal keren passeerde ik mensen die waren gaan lopen omdat ze niet tegen de wind in konden fietsen terwijl mijn tellertje zonder problemen op 34 a 35 km stond. Omdat ik in een voor mij onbekende omgeving was ben ik gewoon hier en daar een afslag ingegaan en zou wel zien waar ik uit zou komen. Na een aantal kilometers en over ook een aantal bruggen had ik geen idee meer waar ik terecht zou komen, over de volgende brug waarbij ik niet te hard durfde gaan omdat de wind me flink bang begon te maken en er enorm veel water in mijn omgeving was had ik toch nog weer een beetje geluk.
Omdat dit stukje wat voorzichtiger ging en ik boven op de brug pas zicht kreeg op mijn te volgen route was flink remmen de enige remedie. De weg hield op en ging over in een modderig pad met plassen en als ik me goed herinner stond er een bordje met zoiets als “Jisperveld” en nog een naam die me ontgaan is maar verder fietsen was vanaf hier niet meer mogelijk, dus achteruit laten zakken en keren. Op de weg terug ging de wind zo hevig te keer dat ik heb besloten om dit, overigens mooi landschap, te verlaten en richting startplaats te gaan.
Volgende keer beter zullen we maar zeggen, in een nieuwe omgeving is wel mooi maar het moet wel veilig zijn m.b.t. de weersomstandigheden en dat was me nu wat te …..

Geen opmerkingen: