12 maart 2007

Eén keer naar De Woude


Bijna tweehonderd kilometer en een foto buiten de route hoe zit dat, heel simpel, twee dagen op een fiets verschillende locaties en zo is het gekomen. Doordat er nog steeds flink gerommeld wordt bij mij in de straat verblijf ik wel eens een dagje op een ander adres en vanaf die plaats hebben we zondag gefietst op “gewone” fietsen, ja, wat is gewoon tegenwoordig, maar een ieder die dit leest begrijpt het wel. Vanaf Zuidoostbeemster langs het Noordhollandskanaal richting Oost en West-Graftdijk en na wat gedraai op het fietspad aangekomen richting Alkmaar, na een kilometer linksaf de autoweg oversteken als de stoplichten ons toestemming verlenen en dan nog een kilometertje naar het pontje van
De Woude.
Wat zoek je in hemelsnaam op De Woude heb ik nu zelf ook geconstateerd. Maar Wim en zijn vrouw vinden daar juist datgene waar ze naar hebben gezocht, ik, wij hebben het nu een keer “in het echt” gezien, ’t wordt echt formidabel, maar de plek ………… nee wij zouden hier niet kunnen wennen hebben we bedacht, maar als watersportliefhebber is het best te doen denk ik, hélaas ik ben een echte landrot en mijn laatste wens zou iets met een boot of iets dergelijks zijn maar daarvoor zou ik nog 1000 andere wensen kunnen bedenken. En dan ook nog even opsteken in een echt “bruin café” waar de chocomel met slagroom van uitmuntende klasse was, en dat mag zeker worden genoemd, hélaas was de cappuccinomachine kapot zei men.
Vervolgens nog even Marken-binnen bezocht omdat ik dacht dat er ook een klein weggetje door het land liep om zo weer op de route naar Spijkerboor te komen en vandaar naar Purmerend maar dat was er niet en toen zijn we iets verder naar de brug gereden waar we overheen en later onderdoor konden om zo onze weg te vervolgen. Een leuk ritje waar we beiden van hebben genoten vooral ook omdat het zulk geweldig weer was.
En dan die kleine 200 km, vanmorgen ben ik naar mijn dochter en kleinkinderen gefietst in Oudemirdum en als je dan begint in Zuidoostbeemtser en je rijdt vervolgens langs Middenmeer en Wieringerwerf en je houdt maar niet op dan sta je na 120 km op de plaats die je wilde bezoeken, een kleinzoon die grote verhalen heeft over zijn fietsprestaties, de laptop en de gewone pc, daarnaast een kleindochter die zich al had omgekleed om straks pony te gaan rijden, wat is dat toch heerlijk zulke blije vrolijke wezentjes.
Iets na 1 uur ben ik weer richting Noord-Holland gegaan en dan maar eens zien of ik thuis onderdak kan komen. De terugrit verliep net zo mooi als heen en toen ik ’s middags thuis stond, want zowaar het is gelukt, stond de teller op 198 km precies en gaf het apparaatje ook aan dat het gemiddelde 36,8 km was geweest, het totaal staat nu op 12.743 km.

Geen opmerkingen: