02 juni 2015

Niet fietsen en toch er flink mee bezig


Vandaag stond al aan het begin van de dag vast dat het niks zou worden en dan ga je iets anders doen. Ik dus ook, vanmorgen afstoffen, stofzuigen, enz. enz. even weer “huisman” spelen. Het is me goed afgegaan maar elke keer denk ik, dan hoe kan de gemiddelde huisvrouw zo lang bezig zijn, ik was na een paar uur klaar. Dan wat lezen en prutsen,  allerhande klusjes tot ik een paar platte batterijtjes tegen kwam, o ja voor de Polar als ik die weer een keer zal gaan gebruiken. Zou hij het nog doen vroeg ik me af het is al zolang geleden dat ik hem heb aangeschaft. Dus naar boven het Polartasje opzoeken waarin hij ooit werd geleverd, alles zit er nog in zelfs het bonnetje met datum en bedrag wat ik er toen voor heb neergeteld, in die “goeie” guldens tijd  f 250,- bij Sportshop Slikker in Heerhugowaard en wanneer , ook dat is lang geleden, 17-10-2001 het lijkt een eeuwigheid terug. Alles ingesteld en de borstband omgedaan. Na enkele momenten zie ik dat hij mijn “rikke-tik” heeft gesignaleerd, tussen de 65 en de 70 “tikken” in ruste. Om het uit te proberen ga ik de trap 10 keer op en neer en zie bij de laatste “afdaling” dat hij op dat moment is opgelopen naar 144 “tikken” en na een paar minuten was het alweer gezakt naar 78. Leuk speeltje en of ik hem ooit weer tijdens het fietsen ga proberen, ik weet het niet, mijn dochter Bianca heeft er ook wel belangstelling voor meen ik die gaat af en toe hardlopen en heeft ervaren dat met zo’n apparaat de “vinger aan de pols” een goeie steun kan zijn.

2 opmerkingen:

Tim zei

Hi Po,

Not sure if you speak and write in English so we will see.I always enjoy your pics of your velomobile trips.Your quite the photographer!

Hey Po,I was curious about all the water canals I see in the Netherlands.Are the canals man made? If you know any history on them I sure would appreciate a bit of it.

I cant read your language but with some help from Google translate its mostly readable.

Thanks Po.

Tim. USA

Pé Koomen zei

Hi Tim,
Bedankt voor je reactie als ik je mailadres heb zal ik een ruime reactie schrijven over hoe we hier in Holland wonen en leven grotendeels onder de waterlijn waar dijken ons beschermen.
Gr, Pé (Peter)