16 februari 2017

Alles is weer top


Hoe kan een mens dit volhouden, vanaf 1 februari niet meer gefietst, maar vandaag is het weer goed gegaan. Oorzaak van het niet fietsen, verschillende oorzaken, het weer en in opdracht van de specialist, één week niet fietsen nou dan schiet je al aardig op maar ik ben er weer, was trouwens niet weg hoor, gewoon even buitenspel gestaan. Zo rond 11 uur half 12 was alles weer in gereedheid en ben ik gewoon een vrij rondje gaan trappen. Eerst even richting Obdam en net buiten de polder werd ik “staande” gehouden door politie in burger. Heel onschuldig ze wilde de hond even laten wennen aan zo’n groot geel ding, ze had mij herkend, ze was een keer bij Gerard mijn zoon op visite, zodoende. Bij navraag blijkt het Henny te zijn geweest, een nichtje van Ron Vlaar hoorde ik zeggen, de hond maakte er verder geen punt van en iedereen kon weer veilig verder.

In Obdam is niemand bij de werken dus het rondje vervolgen over de Obdammerdijk waar de kalkoenen bijna de weg versperden.

Via Middenbeemster waar niet geklust werd bij Ruben Wester dan door naar de Oostdijk via de


Volgerweg waar ik weet in welke boom de halsbandparkieten meestal verblijven. Op de Oostdijk komt de zon er weer bij en lijkt het voorjaar toch echt te beginnen.

Als ik in Wognum kom bedenk ik dat ik nog wel even kan kijken of ik mijn appelen leverancier kan vinden achter de wegopbreking, het is gelukt 5 kg heerlijke Elstar appelen kunnen net aan boord.

De sneeuwklokjes zijn weer volop aanwezig . Helaas kreeg ik langs al die wegopbrekingen waar nogal wat rommel ligt een lekke band, Heymans mag wel een keer doorgaan met de diverse klussen die een tijd stil hebben gelegen. Als ik thuis kom staat er weer 88 km op de teller en dat na zo’n lange stilstand, het gaat weer super.

Geen opmerkingen: