01 februari 2017

Middenmeer-Oostzaan-Middenmeer 114 km


Het is weer alles meegevallen, gisteren waren de berichten nog zo dat het rond een uur of 10 licht zou beginnen te regenen en aangezien ik nog steeds een mooi weer fietser ben zou dat betekenen dat ik niet op pad zou gaan. Maar gisteravond leek er toch al wat verandering in te zitten en vanmorgen was het zo dat ik rustig van huis kon gaan en dat heb ik dus gedaan. Even op en neer naar Oostzaan waar Tiny oppasdag had. Er stond een stevig windje en het voelde nog behoorlijk fris aan en dan meest zijwind of tegenwind, maar het ging overal prachtig.

Heen via de westelijke route door de Beemster waar ik de eerste stop maakte bij een koppel aparte schapen, volgens mij “shropshire” schapen ???? In Oostzaan heeft Tiny een heerlijk “bakkie” en samen zitten we even op “rust” ze had er zelf nog geen tijd voor gehad.

Vorige week zijn er een paar mannen bezig geweest om wat bomen op te ruimen achter het huis hier in Oostzaan en is het zicht op “Het Twiske” weer ruimer geworden.
Aan de overkant zie ik een blauwe reiger staan die voorzichtig telkens een stapje voorwaarts gaat klaar om toe te slaan. Na de middag, als iedereen zijn broodje heeft weggewerkt, ga ik weer richting huis via “Het Twiske” .


Ik passeer weer de vreemde brug die me naar Den Ilp zou kunnen brengen maar ik ga nog een stukje door en na dit mooie natuurgebied kom ik via Purmerland in Purmerend waar ik over de “prestige” brug moet omdat het pad langs het kanaal is opgebroken en afgesloten. Het fiets weer voortreffelijk en zo kom ik via wat dorpjes langs de dijk van het IJsselmeer en
sla af bij Scharwoude waar ik netjes stop voor de rode lichten en slagbomen. Nog even en ik zit weer in de polder waar de 114 km voor vandaag er weer op zitten, niet te missen, wat is dit een heerlijke ontspanning en wie weet zal dit me “jong” houden.

1 opmerking:

André Dronkers zei

Hoi Pe

Daar lijken die schapen wel op

http://www.vssschapen.nl/pages/overzicht/shropshire.php

Groeten, André