31 januari 2017

Noordelijk Noord- Holland is mooi.

104 km

Wat zijn er toch een hoop mooie plekjes in Noord-Holland, dat bedenk ik als ik weer thuis ben. De meeste keren ga ik in zuidelijke richting de polder uit maar vandaag maar weer eens over de noordkant. Via Slootdorp en De Haukes naar Den Helder, allemaal prachtige fietspaden en wegen waar over het algemeen weinig verkeer is en vandaag toevallig, is het wel heel erg rustig.
Gesneuveld door scheepvaart geweld

Mist op zee de veerboot komt er weer aan
 Ik ben al een hele poos niet meer langs het Marsdiep gereden dus nu maar weer naar de aanlegsteiger van de Texelse boot en daar zie ik wat een verkeerde beweging van een pontveer kan aanrichten, als luciferhoutjes zijn ze geknapt. Ik ga hier linksom  de “Zee promenade” op, het is nog mistig op zee, de boot van de TESO is amper te zien. Hier schakel ik ook STRAVA in en zie thuis wel wat hij er van heeft mee genomen. Verder is er weinig beweging langs dit pad, rechts rimpelloos water en links iets verder de vuurtoren.
Viervoeters in de duinen

Rustig poseren
Als ik aan het eind ben linksom de duinen in en stop even bij de paardjes die langs het hek lopen.
Een mooi slingerend fietspad van hoog naar laag

Eentonig recht toe recht aan
Door de duinen is het heerlijk fietsen over het fietspad waar verder niemand is te zien. Dan via Petten naar het nieuwe fietspad wat ik nog steeds een achteruitgang vind t.o.v. het fietsen van jaren geleden, langs het water op de Hondsbossche zeewering, een bijna recht enorm breed pad met ernaast een voetpad.
Een vaste stopplaats

Ze stelde voor dat ik er wel een lezing over kon geven.
Bij de ”Strandjutter” even stoppen en één van de weinige mensen die ik onderweg tegen kom vraagt van alles en nog wat over de Quest.
Drie vrouwen bij het witte kerkje van Groet
Dan verder via de duinen dacht ik maar er is een afsluiting  en ik moet terug, dan maar iets meer binnendoor om zo de weg naar Middenmeer weer op te pakken waar ik na 104 km binnen ben gekomen,
Reparatie op het fietspad
maar vlak bij huis moest ik nog wel even stoppen, het fietspad werd gebruikt als reparatieplek voor een auto die het niet meer deed.

1 opmerking:

Kees van Hattem zei

Dag Pe. De paardjes zijn " Konikpaarden ", een uitgestorven wild paard uit Polen. Na lang zoeken en fokken lijkt dit paard op het oerpaard. Groeten Kees.