04 juni 2018

Bewolkt maar heerlijk gefietstHet is alweer de 4e van de nieuwe maand, de tijd vliegt, vakanties zijn weer zeer nabij enz. enz. Door de vakanties heb ik de “huistuinenkeukenfiets” vanmorgen eerst maar naar de fietsenmaker gebracht om een paar nieuwe banden te plaatsen. Deze keer niet zelf gaan prutsen met die systemen van de versnelling via het draaien aan het stuur waag ik het maar niet, laat de man die er verstand van heeft maar knutselen, in dit geval de schoonzoon van Georg Krug. Dan kunnen we samen weer een heel aantal kilometers veilig rijden als de vakantie aanbreekt. Het volgende plan is even naar schoonzus Riet in Zwaag, hoe staat het met Leo die zondag hals over kop naar het AMC in Amsterdam is vervoerd met loeiende siréne waar een kleine “reparatie” aan zijn “rikketik” is verricht waardoor hij weer jaren mee zou moeten kunnen. Hij ligt inmiddels alweer in Hoorn en komt mogelijk woensdag weer thuis weet ik nu.
Prachtige rozen langs de route

De molen bij Schellinkhout

Vissers die de netten schoonspuiten

Berm onderhoud langs de dijk

Nadat de camping is vernieuwd wordt nu het fietspad
weer hersteld bij Broekerhaven
Vervolgens even naar Blokker waar zus Ria niet aanwezig is en als ik dan toch in die hoek zit ga ik meteen maar over de dijk langs het water. Ik zie weer van alles, de molen in het begin, vissers die de netten schoonspuiten en even verder het talud onderhoud door een trekker met maai en zuig installatie waardoor de berm meteen schoon is. Bij Broekerhaven moet ik helaas omrijden, afzettingen maken het vandaag lastig , men is op diverse plaatsen bezig met de wegen en de fietspaden zijn dan ideale uitwijkgebieden. Bij Enkhuizen is het “top” voor wat betreft slecht geregeld, ik wacht voor het rode stoplicht om over te steken net als een meneer aan de andere kant, als het op groen gaat steken we over en hoor, als ik halverwege ben, een schreeuw van een verkeersregelaar, “Fietsers wachten”, laten ze dan de lichten uitschakelen zo krijg je juist ongelukken wat nu gelukkig goed ging maar voor het zelfde was het fout gegaan.
Enkhuizen

Vanuit de haven naar het IJsselmeer

Bootjes en boten in alle maten

Bootjes en boten in alle maten
 In Enkhuizen gaan diverse boten naar binnen en naar buiten, diverse soorten zeilboten zie ik weer op het IJsselmeer als ik verder ga richting Wervershoof waar zus Joop met haar man Piet driftig bezig zijn in de tuin, even stoppen en bijpraten.
Bij Andijk even naar het water

Honderd jaar droge voeten op de dijk bij Andijk

Waterlelies

Waterlelies

Waterlelies

Waterlelies

De ingang van het "Egboetswater"
Ik ga nog even naar Jan Geel via het Egboetswater en zie weer hele “velden” met waterlelies. Bij Jan aangekomen is het rustig, Annie komt naar buiten en zei dat Jan even sliep, hij had de laatste dagen weinig rust gehad en haalt nu wat in, “mooi laten slapen” ik kom wel weer een keer langs. Vanaf de laatste stop richting Middenmeer om de 93 km van vandaag af te ronden.

1 opmerking:

Adri Manhave zei

Hoi Pé,

Van die systemen waarbij je draait aan het stuur......Dat zit toch ook in een Quest?
Ik begrijp het ook wel, sleutelen aan een "stadsfiets" is niet zo interessant en leuk als werken aan een velomobiel, dat voelt bij mij ook zo.

Groeten, Adri.