09 mei 2019

Ik zag een "moordenaar" langs de weg



67 km
 Het is vandaag schitterend weer, zon , weinig wind en zin en tijd om te gaan, dus wat let me. Eerst wat boodschappen doen en dan koffiedrinken, omkleden en gaan. Zal ik het HEM-rondje gaan maken of zoek ik een andere route, ik zie het wel. Eerst richting Medemblik en daar de min of meer vaste route langs de haven en om kasteel Radboud heen en dan zo het fietspad langs de dijk.





Langs de gracht om het kasteel zie ik een blauwe reiger die iets in z’n “snavel” heeft. Stoppen en een paar foto’s maken, het is een eend die deze dag als laatste beleefd in zijn nog jonge leven. Het slachtoffer wordt een paar keer om en om gekeerd om hem in één keer naar binnen te werken wat in dit geval niet wil lukken, de prooi is toch te groot voor deze rover.  Via de vaste route naar Zwaagdijk om nog even bij zus Margriet langs te gaan waarna ik mijn rondje probeer compleet te maken door via Bobeldijk enz. richting Obdam te gaan waar Tom en Gerda thuis zijn.







De nieuwe weg is klaar en op deze route zijn speciaal voor wandelaars twee bruggen gebouwd om de wandelaars een veilige overtocht te bieden op deze wandelroutes, kostbaar, dat stralen deze bouwwerken wel uit. Ik ben even naar boven gelopen om een paar foto’s te maken. De parallelweg is ideaal om te fietsen en aan het eind kruis ik de dorpsstraat van Obdam om iets verder rechtsaf te gaan naar de Obdammerdijk om bij dus bij voornoemde familieleden aan te gaan. De parelhoenders lopen weer vrij rond op de weg dus afremmen om deze beestjes te sparen. Het laatste stukje nog even langs “Kippen-Dam” in Hoogwoud om wat lekkers mee te nemen en thuis vaststellen dat het vandaag bij 67 km is gebleven.


Geen opmerkingen: