04 augustus 2021

Hoe een sof-reis voor mij een gouden randje kreeg

 

197 km

Laat ik meteen maar met de deur in huis vallen, ik heb vandaag een sof-reis gemaakt die toch nog weer, voor mij,  een gouden randje kreeg. Ik zal het hele verhaal vertellen, met de Quest heb ik af en toe problemen met de elektrische bedrading, er moet ergens een kleine kabelbreuk zitten die soms het contact niet doorgeeft, even aan de draden schuiven en drukken en jawel hoor het is weer in orde maar ik kan niet vinden waar het zit. Om dit probleem voorgoed uit de wereld te helpen dacht ik even naar Dronten fietsen en de vaklui er naar laten kijken.

Het was er stil ......

Eerst gecontroleerd of ze open zijn, inderdaad gisteravond stond er gesloten het was ook rond 19.00 uur morgen open om 8.00 uur dus alles oké, maar dat liep ik op, het was er stil toen ik op tijd voor de deur stond. Ik had ook al bedacht als het euvel snel verholpen is rij ik eventueel door naar Kampen nog eens kijken bij ”Mijn vriend van langs de weg” Albert van Dijk, Albert is ondertussen 97 jaar en ik hoor bijna niets meer van hem.


Nu kon ik meteen door naar Kampen dus eerst even bellen, er werd opgenomen door Cela die hem geregeld bijstaat en helpt waar nodig. Wil je Albert even zelf hebben vroeg ze, ik heb toen uitgelegd dat ik in Dronten stond en van plan was naar ze toe te komen. Prima dan ga ik even verse koffie zetten en zo kwam ik weer een keer in Kampen. Toen Cela hem vertelde dat ik er aan zat te komen begreep hij dat niet direct maar toen hij 95 werd had ik hem een mok gestuurd met een foto van ons beide erop en toen Cela deze beker uit de kast pakte en hem toonde begreep hij meteen om wie het ging. Het doet me echt goed deze geweldige overlevende van Buchenwald weer in levende lijve te ontmoeten, Albert wordt en is echt oud, er beginnen steeds meer gebreken naar boven te komen vertelde Cela, maar hij is zo sterk ondanks z’n leeftijd.

Het ongeluk wil dat ik mijn fototoestel was vergeten en mijn mobiel maakte gelijk misbruik van de situatie door ongevraagd van alles en nog wat te doen, behalve een fatsoenlijke foto wilde niet lukken. Cela heeft haar toestel gebruikt om een foto van ons samen te maken wat Albert zeer op prijs stelde.






De rit terug naar huis gaat bijna over dezelfde paden en wegen met alleen in N.H. een kleine afwijking maar alles met elkaar was het een retourtje van precies 197 km en om 14.00 uur kwam ik onder de douche vandaan weer heerlijk opgefrist van een prachtige rit.

Geen opmerkingen: