18 oktober 2022

Kort rondje over Wieringen

 


Dit is wat zelden voorkomt, onderweg geen koffieadresje, het zit zo ik heb beloofd om vanmiddag te helpen met wat spullen van boven naar beneden te verplaatsen , dus ondanks het mooie weer maar een kort ritje. Laat ik maar een rondje over Wieringen maken zo gezegd zo gedaan, op naar het voormalige eiland.


Bij Wieringerwerf staat een nieuw bedrijf wat de naam van mijn fiets heel hoog in de gevel heeft, QUEST, wat ze er gaan doen weet ik niet maar t.z.t. hoor ik dat wel een keer.


Dan afslaan naar Slootdorp en vervolgens naar Den Oever onderweg bij de camping “Het bos roept” in het Robbenoordbos is de weg geblokkeerd door een vrachtwagen en als ik lopend door de berm er voorbij ben zie ik ook nog een trekker met aanhanger ervoor staan.

Net voor Den Oever zie ik Piet en Gré Posch staan die een jas, die nu teveel is, uittrekken voor ze verder gaan op de tandem.



Ik ga voor een rondje langs de haven en maak wat foto’s bij de vuurtoren op het havenhoofd.




Via de dijk kom ik later bij het “Heidense kerkje” op Stroe en zo verder naar Hippolytushoef, helaas hier kan ik echt niet langs zowel links als rechts nog geen halve meter ruimte dus terug om via het dorp naar het “puntje”  van Wieringen te gaan langs het peilhuisje en dan weer naar Middenmeer via Slootdorp waar de 48 km precies is vol gemaakt.

Geen opmerkingen: