07 juni 2023

Helaas nog geen aardbeien langs de weg.

 


Wat is het toch een zaligheid langs de weg met volop zonneschijn, daar krijg ik een blij gevoel van. Eerst maar eens kijken of de “hofleverancier” van uitzonderlijk lekkere aardbeien al zover is dat de oogst langs de weg wordt aangeboden. Als ik me heb omgekleed en de eerste koffie is genuttigd ga ik van start. Langs de Flevoweg, zie ik net voorbij de Tussenweg, dat het met al die graverij in de polder ten behoeve van kabels, warmwaterleidingen en meer van dat gedoe, niet altijd goed gaat.

De grond wordt steeds losser en krijgt geen tijd om te bezakken en als er dan weer wordt gegraven op zo’n zelfde stuk voor de volgende voorziening dan loop je het risico dat de graafmachine omzakt en nu toevallig tegen het kassencomplex, hierdoor wat vertraging en schade. Verder, in de Lekermeer staat nog geen stalletje langs de weg dus nog geen aardbeien, ik fiets door naar Tiny in Zuidoostbeemter en die blijkt visite te hebben van schoonzus Tineke uit Hoorn. Met koffie en koek bijkletsen over nieuwe en mooie berichten die Tineke ons vertelde.




Als ik even later weer verder ga bedenk ik dat ik wel even over Alkmaar kan gaan naar zoon Gerard die nog thuis is vanwege de operatie aan zijn hand. Daar weer iets drinken en een grote koek erbij en alles weer even op een rijtje zetten.




Bij vertrek worden nog een paar foto’s gemaakt van ondergetekende met z’n nieuwe helm, die overigens prima bevalt door goede ventilatie en hij zit prettig.

In de buurt van Broek op Langedijk zie ik nog een zwanenfamilie met pluizige nakomelingen die goed worden bewaakt door de ouders.

Net voor het dorp Oude-Niedorp zie ik dat de honden worden uitgelaten en meteen in de gelegenheid worden gesteld om een bad te nemen. Thuis is het nog steeds zonnig en heb ik vandaag weer 103 km weggetrapt, ’t kan niet op.

Geen opmerkingen: