29 september 2024

Bijna 90 km nonstop

 


Het is een heel ander weekend als ik gewoonlijk beleef ,Tiny “moest” vanmiddag met een aantal clubgenoten van de gym op stap naar de hoofdstad naar het De La Mar theater en daarna uit eten. Ik was zodoende de hele zondagmiddag vrij en heb daar dankbaar gebruik van gemaakt door een rondje te fietsen. Ja en wat is dan het meest voor de hand liggend, natuurlijk het H.E.M.-rondje. Met een kleine aanpassing werd het net 89 km en daar heb ik van genoten temeer omdat voor morgen de berichten niet zo geweldig zijn en ook de dagen daarna.

Als ik van huis ga is het nog volop zonnig maar hier en daar ontstaan toch wat tekenen dat het gaat veranderen. Amper van huis zie ik de eerste hoop suikerbieten op voorraad liggen om afgevoerd te worden naar de suikerfabriek.


Via de vaste route kom ik langs de dijk bij Grosthuizen waar ik linksaf ga richting Hoorn, alles verloopt soepel en al snel is de ruimte van de dijk de uitgelezen plek om lekker door te “kachelen”. Hier en daar even stoppen voor een plaatje wat weer resulteert in een aantal passende foto’s bij deze onverwachte zondag rit.

In Medemblik had ik nog een aparte ervaring bij kasteel Radboud werd een foto reportage gemaakt van , ik denk, een Turkse familie.


Op naar de polder, op de heenweg had ik al gezien dat er wat glas op het fietspad leek te liggen, ik was er voorbij voor ik er erg in had maar op de terugweg werd ik er attent op gemaakt door een mij tegemoet komende wielrenner. “Pas op glas”. Remmen en inderdaad, dat wordt even een goede daad verrichten, ik ben uitgestapt en heb alles, voor zover ik kon vinden, opgeruimd zodat er weer veilig gefietst kan worden.

Terug langs de hoop suikerbieten zag ik dat er heel wat ganzen op afstand waren neer gestreken en toen ik stopte kwam er een deel los van de grond, verder op zaten er nog veel meer. Zoals ik al had vermeld werd dit extra rondje net 89 km op de teller, maar wel heel plezierige.

Geen opmerkingen: