25 september 2006

"That's not in Indonesia"


Het wordt steeds internationaler, er zijn nog nooit zoveel foto's en video-opnames van de Quest en mij gemaakt als de laatste maanden. Vanmiddag was het weer raak, dit maal was Indonesia aan de beurt. Hoe kwam dat .........?
Vanmorgen weer een keer naar Oudemirdum, de kinderen hadden een nieuwe skelter en dan moet opa even kijken hoe dat allemaal gaat met die kleine "opdondertjes". Fleur de jongste die binnenkort 4 jaar wordt ging als eerste haar kunsten vertonen en dat ging al geweldig, even later Thimo van 5 jaar, die gaf ook even een demonstratie, wat is zoiets geweldig met die glinsterende ogen kijken ze je aan wachtend op lovende woorden van opa. Nadat ik wat had gegeten en gedronken ben ik weer op weg gegaan naar de Wieringermeer, de eerste 80 km was gegaan met een gemiddelde snelheid van 38,5 km, terug zal het wel iets zakken verwacht ik, heen totaal geen wind en nu staat er toch een licht "briesje" tegen.
Elke keer sta ik weer versteld van het gemak waarmee je ruim boven de 40 km fietst met een Quest, als je eenmaal op de ruimte bent en je kunt doorrijden dan lijkt er geen eind aan de snelheid te komen. Wel heb je een behoorlijke "aanloop" nodig om weer de echte snelheid te halen waar bij je jezelf het prettigst voelt, bij mij is dat meestal zo rond de 42 km, een enkele keer wat sneller en even zovele keren wat langzamer. Eénmaal op de Afsluitdijk kon ik weer echt doortrappen tot aan de sluizen, daar is het ronddraaien, het viaduct over en weer linksaf het fietspad op. Als je weer echt opgang bent rij je al weer ruimschoots voorbij de sluizen.
Halverwege, bij "Breezanddijk" , had ik me voorgenomen even te stoppen en m'n laatste banaan op te peuzelen.
Toen ik gebogen stond en in m'n tas het lekkers te voorschijn haalde kwam er een meneer op me af en vroeg heel beleefd in een soort half Engels/Indonesies of ik Engels sprak en of hij een foto mocht maken van de Quest met ons beiden erop. Er volgden uiteraard weer diverse vragen, hoe hard of hij kon, waar hij gemaakt werd enz. enz. "That's not in Indonesia such speedmachine" zo zie je maar opnamen van de Quest zijn over de hele wereld te vinden. Toen ik weer van start ging werd er weer uitgebreid bedankt en gebogen en was ik na een korte onderbreking weer op weg naar huis. Thuis gekomen stond de teller exact op 160 km en stond als gemiddelde 38,8 km op de teller, met dit ritje is er weer een vast getal verschenen in het totaalschermpje wat precies 8000 km aangeeft.

Geen opmerkingen: