25 juli 2011

Lek bij een "zwaaipaal"




De nieuwe week is min of meer goed begonnen, het regende vanmorgen niet. Wel was het tegen half 11 weer nat buiten omdat de goede voornemens alweer werden doorkruist met hemelwater. Maar gelukkig, tegen half 12 was het droog en nadat ik de inwendige mens nog wat extra’s had toegestopt ben ik toch maar van start gegaan. Richting Medemblik en Wervershoof, in Wervershoof was mijn eerste adres Ben en Riet maar net als zo vaak was er niemand aanwezig dus meteen door naar Bovenkarspel. Ondertussen regende het licht maar niet zo dat de kap er op moest, om nou via de kortste weg te gaan is nooit mijn sterkste kant geweest dus met een kleine omweg via Andijk en Enkhuizen naar Dick en Greet. Deze waren wel thuis maar stonden op het punt om weg te gaan met de kleinkinderen die te logeren waren bij opa en oma. De regen werd er niet minder op maar toen ik op Zwaagdijk reed om bij zwager Gerrit mijn gezicht even te tonen stapte deze net in de auto om naar de fysiotherapeut te gaan, Gerrit heeft sinds kort een nieuwe knie maar Marian was wel thuis dus kletsen en ondertussen van de koffie genieten. Na een goed half uur ben ik weer opgestapt en via Wognum enz. weer richting Middenmeer gegaan. Het reed voor de wind en vanaf het viaduct bij Abbekerk met een gangetje van zo’n 47 km naar beneden de parallelweg op waar ik na enkele honderden meters toch wat stagnatie meende te voelen aan de linkervoorkant, inderdaad mijn gevoel is nog goed, linksvoor was aan het leeglopen. Bij de windmolens,sorry, “zwaaipalen”, ben ik gestopt en heb de lekke band verwisseld en meteen een paar “aparte” foto’s gemaakt, wat is een Quest toch een minuscuul klein dingetje als je hem onderaan de “zwaaipaal” zet en een beetje erbij vandaan loopt om een foto te maken. Na deze laatste verplichte pauze kon ik probleemloos naar huis rijden waar de dagteller toch nog op 75 km is uitgekomen.

2 opmerkingen:

rob, nieuwegein zei

Mooi dat ik die term zwaaipaal steeds meer zie op je blog.
Ik wil nog wel een keer met een molentocht van jullie. Met de oliebollentocht ben ik zeker van de partij. IJs en weder dienende natuurlijk.

Kees van Hattem zei

Dag Rob. Molentocht 3, zeker 180 km staat op zaterdag 1 okt op de agenda. We starten dan in Middenmeer, als Pé dat goed vind, en rijden zelfs over Wieringen. Groeten Kees.