01 november 2012

Ook een Quest is maar een fietsHoe zal ik mijn verhaal beginnen, ja om iets te bekennen waar je een enorme hekel aan hebt valt niet altijd mee. Iedereen spitst nu de oren, zal hij iets geheimzinnigs naar buiten brengen waar niemand aan zou hebben gedacht, dat zoiets kon gebeuren, echt het is gebeurd, waarschijnlijk gistermiddag ergens onderweg, ik weet het niet, maar ik vind het wel ernstig. Ik ga in deze situatie niet meer prettig en zorgeloos weg met de Quest, nou ja, ik heb er nog mee gereden en denk dat het nog best een hele poos aan kan voor er echt problemen kunnen ontstaan. Gistermiddag hoorde ik op een bepaald moment als ik wel reed maar niet trapte, dat er een extra geluidje bij was gekomen. Mijn eerste gedachte was, mogelijk wat klei of zand in de vrijloop van het achterwiel, thuis maar eens onderzoeken, maar daar kwam het gistermiddag niet meer van en vanmorgen moest ik op een verjaarsfeestje en zou iemand ophalen met de auto die anders geen vervoer had. Dus na de middag zo rond half 2 alles uit de fiets en de looplamp erbij gepakt om als eerste de vleugelmoer aan de bovenkant van de schokbreker los te draaien. En toen zag ik het, een gebroken steun, gewoon middendoor alsof er een ijzerzaag in was gezet. Dat was even schrikken, een foto gemaakt en naar Velomobiel gemaild met het verzoek het desbetreffende onderdeel z.s.m. naar Middenmeer te verzenden opdat ik mogelijk a.s. maandag kan sleutelen om alles weer in orde te brengen en vervolgens probleemloos verder kan toeren.

14 opmerkingen:

Robbedoes zei

Dat is wel een mooie breuk, maar wel een vreemde.
Heeft Dronten hiervoor nog een verklaring gegeven?

Gr Rob

Wim zei

Dit is volgens mij ondertussen een redelijk veel voorkomende breuk. Sommige Quest-rijdende mannen van #LOL hebben hier ook al ervaring mee. Dat ding achter de stoel wordt geloof ik "kleerhanger" genoemd en de huidige Questen worden dan ook uitgerust met een versterkte versie ervan.

Pé Koomen zei

Volgens Ymte was dit niet de eerste breuk en het begint met een klein scheurtje, dat zal wel, maar nu maken ze er verstevigingshoeken bij. Maandag even sleutelen en dan komt het weer goed. Als je tijd hebt kom je maar langs om een bakkie.

Marc zei

Dag Pé,

Het hulpframe in mijn Quest (#439) had vlak voor de vorige Oliebollentocht exact dezelfde breuk als op jouw foto. Ik heb hem toen provisorisch gespalkt en ben er met volle bepakking gewoon mee naar Schermerhorn en weer terug (totaal 400 km) gefietst, het frame gaf geen krimp... Het vervangen erna was trouwens nog niet zo 1-2-3 gebeurd omdat de boutjes in de wielkast lastig te bereiken zijn en er het nieuwe frame wat millimeters verschil kan opleveren t.o.v. het oude frame.

Corn-Dolly zei

We komen allemaal een keer aan de beurt met die klerenhanger. Als rede wordt gegeven een schuiver oid. Ik heb nooit nog nooit een schuiver gemaakt, jij ook nooit volgens mij. Dus dat kunnen we uitsluiten. Hoe dan ook hij wordt meestal gratis en met versteviging geleverd.

Effin, lees er maar eens over in mijn blog.
http://brandweerquest.blogspot.nl/2012/01/klerenhanger-perikelen.html

Nog en probleem, hij zal niet altijd passen. De pootjes komen ziet in de buurt van de oude boorgaten in de flensrand. Velomobiel.nl doet dat met een stuk hout en wat dwang....ben ik wat angstig voor. Als laatste moet dus het gat in de muts geboord worden.
Succes. En vraag vast om hulp. Alleen gaat het niet lukken.

Robert-Jan zei

Succes Pé, ondanks de mooie breuk is het inderdaad een vervelende klus, het vervangen van de kledinghanger. Ook ik heb er mee te maken gehad enkele maanden geleden. Achterwiel eruit, hannessen met de inbusboutjes bovenin de wielkast, zorg inderdaad voor een paar extra handen! Ik heb uiteindelijk een dubbel versterkte kledinghanger (mijn eigen, handig voor de boorgaatjes) van VM gekregen. Goede service maar het blijft een rare breuk. Voor zover ik weet breekt'ie bij iedereen rechts van het midden, en niet links. Misschien heeft e.e.a. te maken met de aansluiting van de veer...

Groetjes, Robert-Jan

Gerrit zei

He dag Pe , das niet zo mooi maar misschien wel leuk om te horen is dat ik vandaag een Oomzegger van je gesproken heb , een chauffeur van de firma Beets die regelmatig bij mij op het werk komt.

liegender_robert zei

Der Bügel war bei mir auch schon 2 mal gebrochen. Jetzt hat Velomobiel ihn zusätzlich verstärkt.
http://www.quest370.blogspot.de/search/label/Alu-Bügel

liegender_robert zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
rowingvictor zei

Mijn klerenhanger is twee maanden geleden gebroken op de aanhechting van het lipje helemaal aan het einde van de hanger. (linkerkant) Rij dus al twee maanden met een "spalk" rond. Moet ff tijd vinden om hem uit te bouwen, op te sturen en weer terug te zetten zonder het verlies van veel fietsdagen.

rowingvictor zei

Mijn klerenhanger is twee maanden geleden gebroken op de aanhechting van het lipje helemaal aan het einde van de hanger. (linkerkant) Rij dus al twee maanden met een "spalk" rond. Moet ff tijd vinden om hem uit te bouwen, op te sturen en weer terug te zetten zonder het verlies van veel fietsdagen.

Maarten zei

Ja, ook ik ben de sigaar. Bij mij zit de (beginnende) breuk echter net aan de andere kant van de zijtak waar die hier zit. Morgen even naar Dronten, er zit nu een preventief spalkje om.

Pieter Moonen zei

ik was gisteren aan de beurt met deze breuk. Je moet inderdaad met twee zijn om de kleerhanger te verwijderen, het wiel kon ik laten zitten, gewoon de band er af gehaald was voldoende voor mij. Maandag wordt een nieuwe opgestuurd, ze zijn nu ook steviger gemaak dan vroeger zegt Ymte. Voorlopig heb ik hem dan maar hersteld door er een buisje in te schuiven, en met revetten aan elkaar te houden (zie mijn blog)

Anoniem zei

Also, it could only require a little over three years to complete.
Your talents can also be of use in rehabilitation centers.
Step 3: Determine the goal(s) you would like to achieve during each session.
My web page :: Depression Blogs Anxiety