25 november 2013

Ondanks alles op naar de "Honderd"
Ja hoe zal ik dit verhaal beginnen, nou laat ik kort en duidelijk zijn: “Een klote weekend” klinkt niet direct sympathiek maar hiervan moet je er niet te veel krijgen, zelfs niet per jaar. Zaterdagavond net toen we met andere familie het tweede bakkie koffie hadden ingeschonken kwam er telefoon, een broer van Tiny was plotseling overleden, hartstilstand. En eerlijk is eerlijk dan keert de wereld weer even om, vooral omdat we allebei die ervaring hebben gehad dat je allerliefste naaste is overleden. Er volgt dan uiteraard een heel andere invulling van het weekend daar ga ik verder niet op in maar leuk is anders. Om toch de draai weer te pakken te krijgen ben ik vanmorgen weer in de Quest gestapt en heb een afkick rondje gereden van slechts 66 km, via Medemblik naar Wervershoof en zo door naar Zwaagdijk en Obdam nergens echt zin in want het maalt toch een beetje door je hoofd. Bovendien kreeg ik met grote regelmaat een buitje wat de stemming niet veel goeds deed dus snel richting huis en na douchen achter de pc om het verslagje te “lanceren”. Als ik eerst de mail nakijk zie ik weer een opluchting, een kort filmpje van Patricia, de dochter van Tiny, op youtube en dat doet je dan weer goed, niet bij de pakken neerzitten, kop op we gaan er weer voor, op naar de “Honderd” en de volgende keer een positiever verhaaltje, hoewel ik straks nog even naar broer Ben ga in het ziekenhuis waar hij met een gebroken heup vol pension geniet volgens zijn jongste zoon.

7 opmerkingen:

Adri Manhave zei

Hoi Pé,

Vervelend nieuws, dat hakt er wel even in. Mijn broer is ook aan een hartstilstand overleden, in 1999, hij was net geen 37 jaar oud, dat was ook een heftige beleving toen.
Sterkte, zeker voor Tiny!

Groeten, Adri.

Wim Schermer zei

Dag Pé,
Ja, dat is nieuws waar je niet op zit te wachten. Gecondoleerd, vooral ook naar Tiny.
We komen allemaal in de leeftijdsklasse waar de hardste klappen vallen.
Sterkte de komende week met het afscheid en de begrafenis of crematie.
Groeten,
Wim

Robbedoes zei

Hoi Pe

Dit is de ellende van het ouder worden.
Er komen steeds meer dingen op je pad waar je eigenlijk geen weet van wil hebben.

Sterkte jullie allemaal

Gr
Rob

Pé Koomen zei

Bedankt voor jullie reactie, maar als je net 63 jaar bent is dat dan ook al oud ?
Gr.Pé

Robbedoes zei

Nee Pe
Dat is veel maar dan ook veels te jong...

Wilco Pompert zei

Beste Pé, op die dagen realiseer je de betrekkelijkheid van het leven. Sterkte, ook voor je familie. Wilco.

Willem zei

Dag Pé, door deze gebeurtenissen gaan we weer relativeren neem van mij aan dat leeftijd ook maar betrekkelijk is....hoor ook wel eens van mensen die "slechts" 48 zijn en door dezelfde oorzaak uit het leven gegrepen worden. Meestal is het verder weg maar als het dichtbij komt ....veel sterkte de komende dagen voor jullie en kop op.
Groet, Willem