23 november 2018

Klein "stukkie"



Zomaar een extra ritje, Tiny had voor vandaag een dagje met oud collega’s van een vroegere werkkring en dan heb ik een dag extra om de fiets niet achteruit te laten gaan want ze zeggen nog altijd “stilstand is achteruitgang”, dus in beweging. Eerst Tiny wegbrengen naar het gastadres en dan appelen halen en boodschappen doen om zodoende pas rond half één met de Quest van start te kunnen gaan. De zon, die er vanmorgen af en toe was, heb ik niet meer gezien en gevoelsmatig was het nu “waterkoud”, het zal wel bij een klein rondje blijven had ik het gevoel en dat is achteraf een juiste conclusie geweest, na 42 km was ik weer thuis.



Richting het Robbenoordbos om wat uit de wind te rijden maar de toegang was op dat punt versperd, overal werkt men aan de weg of zijn er afsluitingen voor andere bezigheden. Iets verder kon ik wel het fietspad op door het bos, dus rustig trappend naar Wieringen waar de toegang naar de haven en de Afsluitdijk maar moeilijk te vinden is. Gelukkig weet ik ondertussen hoe en waar ik wel verder kan maar als je hier als vreemdeling komt is het nog niet zo eenvoudig.



Ik ga langs de coupure en kom iets verder buitendijks. Langs het Wad is het eb en hele stukken liggen nu droog en zo kom ik aan de westkant van het eiland en maak nog even een foto van het peilhuisje uit 1919 om dan af te slaan naar Westerland en richting De Haukes en Slootdorp te nemen om weer in Middenmeer te eindigen.

Geen opmerkingen: