10 maart 2011

Hij komt weer terug op zijn winderige stekkie


“Hot news”, ik leg net de telefoon neer, ik werd gebeld door Jan Geel, “Ik heb net je blog gelezen, maar “De Strandvonder” waar Simon Gutker model voor heeft gestaan is in reparatie” Jan vertelde het hele verhaal, het etablissement bekend onder de naam “Minkema” dat op 50 meter van dit beeldje staat,werd voorheen beheerd door Jan’s zwager en zodoende worden de ervaringen rond het bronzen beeld van De Strandvonder binnenskamers uitvoerig besproken. Op een dag kwamen er mensen binnen die vertelden dat van het beeld één voet nog vast zat aan de sokkel maar al wel boven de enkel was doorgezaagd en de tweede voet was in “bewerking” waarschijnlijk is het “tuig” gestoord bij hun poging tot “lenen van kunst” en werd er door verstandiger mensen ingegrepen en zodoende heb ik het beeld gemist en zal het zeker t.z.t. weer terug komen op “zijn eigen winderige stekkie” (De bijgevoegde foto is van 18 maart 2010)

3 opmerkingen:

Willem zei

Ok, zouden het niet "gewoon" ordinaire koper/brons dieven zijn geweest? die gasten stelen alles wat los en vast zit en anders zagen/slijpen zij het wel los.

mooi dat het niet gelukt is
Gr.Willem

Pé Koomen zei

Ik denk ongeveer hetzelfde als jij maar door verzachtende omstandigheden noem ik het maar "lenen van kunst"

gr.Pé

aad zei

Toch blijft het vreemd dat waardevolle beelden onbeheerd en onbewaakt overal zomaar voor het afzagen staan.... Misschien is het een goed idee om alle bronzen beelden te vervangen voor goedkope replica's van polyester....?