01 maart 2011

Een ruim rondje via "Het Twiske" met Kees

Even Kees polsen over zijn fietscapriolen voor dinsdag, vandaag dus. Als je om iets over 10 uur op de Smaragd bent gaan we na de koffie een rondje door “Het Twiske” en zo is het gekomen vandaag. Om 5 minuten over 10 was ik bij Kees en 5 minuten later zat ik aan de koffie, even alles op een rijtje zetten en me voorzichtig uitlaten over het deelnemen aan de rit voor augustus langs de Maas naar de Vogezen. En vervolgens op pad, Kees voorop als wegwijzer en snelheidsmeter en zo gingen we van start, eerst “De Waard” uit en vervolgens bij de afslag waar we “normaal” rechtsaf gaan nu links om via de Zuidervaart en de Driehuizerweg uiteindelijk in West-Graftdijk te belanden, waar was te zien dat deze boer zijn schaapjes nog niet allemaal op het droge had, vervolgens weer wat verder oversteken en bijna bij Wim langs maar i.p.v. rechtdoor te gaan zijn we rechtsaf gegaan onder de brug door en langs het Noordhollandskanaal tot aan Spijkerboor een nieuwe route voor mij want na de brug te zijn gepasseerd zijn we daar rechtaf gegaan naar Wormer, een stuk langs de Zaan en langs “Lassie” om even later via de “Zaanseschans”, waar maar heel weinig publiek was te bespeuren, op te gaan naar “Het Twiske” we zouden per slot van rekening toch een “rondje Twiske” doen. Ook hier was weinig of geen publiek en de temperatuur was er ook naar, toen ik van huis ging was het 1,8 graden boven nul en de hele rit is hij niet hoger geweest dan 2,8 C. Na “Het Twiske” hebben we koers gezet naar Purmerend om vandaar naar Zuidoostbeemster te gaan waar we bij Tiny, die net klaar was met de bridgeochtend, koffie hebben gedronken en werden voorzien van een broodje wat er heerlijk in ging, de motor moet je brandend houden zeggen we altijd. Na deze stop zijn we weer verder gegaan via Oosthuizen naar Etersheim en zo langs het IJsselmeer naar Scharwoude en door Grosthuizen naar Avenhorn waar Kees de afslag nam naar Ursem en vervolgens de Heerhugowaard en ik via wat omwegen naar Wognum en Abbekerk om via mijn vaste route de polder in te gaan en om te zien of de verkeerslichten al”gedoofd” waren, nou er knipperde nog wel een oranje licht maar dan is het toch op sterven na dood. Thuis gekomen gaf de teller voor vandaag 142 km aan, een heerlijk ritje met weinig mensen langs de weg en een veel te lage temperatuur, maar morgen wordt het beter.

2 opmerkingen:

Huub Jet Pien Coco zei

Hi Pe,
Dat schaap zal daar waarschijnlijk morgen nog wel net zo staan; in ieder geval NZ schapen blijven zo gauw ze natte voeten krijgen stokstijf staan en bewegen niet meer... dat is bijzonder lastig als je ze op het droge wilt krijgen als gebieden langzaam vollopen.
huub

Willem zei

Hoi Pe,
Die noodbrug is een aanfluiting, tot vorige week was er een calamiteit in dat gemaaltje en lag er ook een dikke pijp over de andere kant van de weg zodat je ook geen gebruik kon maken van de 200 mtr. verder gelegen "autobrug" dat was om 7.00 uur s'morgens geen pretje ik heb verhaal gehaald bij de provincie want dit kon echt niet.
Maar nu is er een oplossing voor gevonden.
Gr.Willem