01 maart 2012

Gesloopte bediening en de goede kant van de jeugd





Heerlijk even uitgewaaid, het weer is nog steeds min of meer somber, weinig zicht en helemaal geen zon, maar we moeten het er mee doen, het is niet anders. Ik had vanmiddag een afspraak om 14.00 uur dus op tijd eten en omkleden om de heenrit te maken en dan moet je uiteraard later ook weer terug. Op de heenreis kwam ik tot een vervelende ontdekking, de stoplichten bij de grasdrogerij, dus de oversteek naar de Wieringermeer, zijn voor wat betreft de fietsers gesloopt, en ik ben ervan overtuigd dat dit geen werk is van jeugdige “vandalen” de wielsporen van een vrachtwagen of aanhangwagen lieten weinig te raden over, een beetje te krap door de bocht en weg veilige oversteek voor fietsers. Morgen maar eens uit proberen te zoeken welke instantie weer voor vernieuwing kan zorgen want automobilisten zullen hier geen melding van maken denk ik. Na de zakelijke kant van vanmiddag kon ik weer op pad voor de terugreis en dat ging weer super, alle paden en wegen lijken wel korter te worden als je er zo vaak langs fietst. En toen gebeurde het weer, ik zag, nadat ik de rotonde was gepasseerd bij Scharwoude/Grosthuizen, heel in de verte iets rijden en omdat het niet snel dichterbij kwam was mijn conclusie, het is iemand op de racefiets. Inderdaad de adrenaline werkt onverbiddelijk en het “ris”(racefiets inhaal syndroom) is een feit. Een beetje meer “gas” geven en al snel komt het “object” meer in zicht, het draagt iets van een rood shirt en steeds meer details werden zichtbaar, het is een jongeman die er flink de gang in heeft. En dan kan ik het niet laten om er nog een schepje bovenop te doen bij het passeren, 44,5 km was inderdaad wat te veel van het goede voor de jongeman die nog wel even probeerde maar al snel inzag dat dit een hopeloze onderneming zou worden. Ik heb me later wat af laten zakken en we hebben op de Oostdijk nog gezellig samen gereden tot ik mijn afslag nam en hij door ging naar zijn woonplaats Purmerend. Was alle jeugd maar zo, hij reed wel even een trainingsritje van 80 km, mijn ritje had ook wel die afstand maar als ik mensen tegenkom op een racefiets zijn ze meestal boven de 50 en jeugd zie je zelden, de meesten worden zo gauw moe op die leeftijd maar deze jongeman niet , proficiat.

3 opmerkingen:

Maarten zei

Helaas is het meldpunt van de Fietsersbond tijdelijk offline. Dit was altijd een gemakkelijke route om een probleem te melden bij de juiste instantie.

Gerard Koomen zei

Voor contact met de Provincie Noord-Holland heb ik dit gevonden.
VRI's (VerkeersRegelInstallaties)op of aan een provinciale weg zijn in beheer van de procinvie.

Servicepunt Wegen en Vaarwegen

Postbus 123
2000 MD Haarlem
Tel. 0800 - 0200 600 (gratis)
Fax (023) 514 51 50
E-mail: infobu@noord-holland.nl

Bij het servicepunt Wegen en Vaarwegen kunt u terecht met al uw vragen en klachten over onderhoud aan en beheer van de provinciale wegen, vaarwegen en muskusrattenbestrijding.

Matthijs Leegwater zei

Dag Pe ,

Ik heb er ook al een rood licht gepakt, bediening is echt niet mogelijk.
Kom je ook 6-4 voor de Ronde van Texel