03 juni 2013

Voorzichtig, dan heb je minder risico.





Na de berichten op de blog van de “Bobslee Strada” bekijk je één en ander toch weer wat met ander ogen, waarom moet het altijd zo hard gaan, ik weet wel dat het vaak ongemerkt gaat maar toch, net als bij de slager mag het ietsje meer zijn, zouden we samen moeten zeggen “Nee” liever ietsje minder maar we weten het allemaal “De wil is goed maar het vlees is zwak” ook al is er geen vrouw in de buurt. Ik was van plan om vanmorgen even naar Bovenkarspel te fietsen en dan met een klein ommetje weer naar huis. Het fietsen ging prima maar de temperatuur viel me vies tegen, zal het voorjaar hiermee door blijven gaan of heet het al bijna zomer, nog 3 weken en de dagen beginnen weer te korten en nog hopen we op een mooie warme zomer, zoals vroeger. Tot aan Bovenkarspel had ik de wind in de “rug” en dat merk je echt wel. Even bij mijn schoonzus langs die net terug was van een vakantie uit het warme Turkije waarbij ze niets hebben gemerkt van de onlusten. Ik vraag me af waar in Europa is het aantrekkelijk warm, zover ik nu kan beoordelen, nergens. Terug ben door “De Streek” gereden naar Hoogkarspel en vervolgens over Zwaagdijk naar Wognum. Op de Zwaagdijk, bij Hans Wiering voor de deur had net een aanrijding plaats gevonden, voor zover ik kan beoordelen geen persoonlijk letsel maar beide auto’s zijn dichtbij “einde gebruik”. Bij Wognum lijkt het mij, dat er een rotonde wordt aangelegd vlak naast het viaduct dat zal wel een betere doorstroming geven op de weg vanaf Hoorn. Iets heel anders het is echt opvallend hoe er tegenwoordig bermonderhoud wordt gepleegd. Het viel me de laatste tijd steeds eer op dat bermen zowel langs wegen als langs fietspaden ongeveer één meter breed worden gemaaid zowel links als rechts en de rest blijft groeien, het Fluitenkruid groeit boven alles en iedereen uit en vormt de meest irritante bermbloeier voor “laagvliegers” zoals mensen op ligfietsen dus waar niets aan onderhoud is gedaan, oppassen en geen risico nemen anders gaat het net als bij die automobilist. Het ritje werd al met al net 69 km, laten we zeggen een leuk oefenritje.

2 opmerkingen:

Wilco Pompert zei

Beste Pé, hoeveel kilometers je ook voorzichtig rijdt, het kan helaas altijd misgaan. Ik ben flink geschrokken van het bericht van Adri, maar schrok afgelopen week ook van een plotseling afslaande vrachtwagen. Alles liep goed af, maar een foutje zit soms in een klein hoekje.

De Bobslee zei

Hoi Pé,

Wilco heeft gelijk het kan altijd misgaan. Op je foto is inderdaad het fluitekruid hoger dan de Quest, maar aan de andere zijde van de weg staat een heg, dus daar moet je als "ligger" ook goed opletten. Ik maak ook dikwijls mee dat auto's plotseling afslaan, maar houd er altijd rekening mee, het aantal Noren die niet weten waar een richtingaanwijzer voor dient lijkt dagelijks te groeien.
Soms irriterend, meestal berust ik er maar in, mensen veranderen lukt niet zo 1,2,3. Ook als ze je weer eens niet "gezien" hebben, denk ik vaak: " Leg die telefoon dan ook eens weg als je autorijd!"
Hardleers dus, en te weinig controle in ons district.

Groeten, Adri.