19 december 2017

Glas in de achterband, wisselen.


Vandaag begon de dag minder zonnig vergeleken met gisteren terwijl de berichten het toch wat mooier hebben voorgespiegeld, maar goed het is niet anders, het is droog en dat is al heel wat waard en misschien komt de zon later op de dag, maar helaas ik heb hem niet gezien. De planning was vandaag even op en neer naar Oostzaan, Tiny zou daar haar dochter Patricia helpen met één of ander klusje. Er is weinig wind en het gaat allemaal gesmeerd en via de vaste route ben ik na bijna 55 km ter plaatse.


Er wordt hard gewerkt door de dames en ik ben eigenlijk een storende factor, na een broodje enz. stap ik weer op om via “Het Twiske “ de thuisreis weer af te raffelen, het gaat allemaal prima maar door dit natuurgebied is hard rijden gewoon niet mogelijk, bochtig en in vele bochten zijn de bermen op het fietspad gereden door trekkers of auto’s die hier hebben gereden voor onderhoud.

Dan een stukje Purmerend en vervolgens via Middenbeemster maar voor het zover is voel ik dat hij niet vast meer in zijn spoor blijft, ik denk dat hij achter niet meer op spanning is. Inderdaad lek, fiets op z’n kant in de berm en de achterband wisselen en meteen kijken of de dader van buitenaf is op te sporen. Al snel heb ik het gevonden, een klein stukje glas heeft de snelheid beperkt tot nul. Eenmaal weer opgang gaat het weer prima en ben vrij snel weer in Middenmeer waar de 111 km voor vandaag het einde van de rit voor vandaag heeft “geklokt”. Maar wat was het weer heerlijk ontspannen, het leven is mooi.

Geen opmerkingen: