31 maart 2024

Goede Vrijdag “Rondje Texel”

 

Start Wieringerwerf

Ik ben laat met het verslag van afgelopen vrijdag, de Goede Vrijdag met standaard de Ronde van Texel. Het was weer een enorme ervaring om met de aangepaste route die door George Krüg was uitgezet, niet alleen langs en over de dijk maar ook af en toe een stuk over mooie fietspaden en binnen weggetjes, fantastisch.
Op de boot

En dan de deelname, nooit eerder gingen we met een groep van 25 deelnemers de boot op, het lijken er weinig maar ik heb ook al eens met z’n vieren deze ronde gereden en terug in DenHelder werden we opgewacht door een fotograaf van het NHD, een kranten bericht verscheen met de titel “dieharts”omdat het toen hagelde met natte sneeuw.


Dan was het nu juist helemaal anders, zon en alles wat wenselijk was een beetje wind is altijd te overwinnen. Alles verliep geweldig, ook weer de fotograaf van het NHD, opsteken voor koffie met appelgebak of iets anders en terug door de duinen en bossen met afwisselende wegen en fietspaden zonder door dorpen te rijden.

George het was geweldig, iets voor het einde ben ik afgeslagen richting Middenmeer en was na iets van 141 km weer thuis waarvan 10 km niet gefietst werd met de oversteek van het Marsdiep.

1 opmerking:

Corn-Dolly zei

Ja het was idd een hele happening die vlekkeloos verliep. Met een zonnetje erbij ziet alles er vrolijker uit. Zeker met (volgens Cees) 27 divers gekleurde 'fietspad paaseieren'. Leuk je weer eens gezien te hebben en met je samen op te fietsen. (Was heel lang geleden spontaan in Stedenbroec) Niet echt gesproken helaas.