03 oktober 2024

Bijna een rondje Wieringermeer

 


De zon is er weer bij en ik heb geen zin om ver van huis te gaan. Dan is er maar één rit te bedenken, rondje Wieringermeer polder. Alles wat ik van plan was is achter de rug dus ik kan gaan, uiteraard na de koffie met …..De banden zijn nog hard en alles lijkt in orde dus starten. Ik neem eerst het fietspad langs de Alkmaarseweg om de rand van de polder op te zoeken.


Net over de brug stop ik even om een paar foto’s te maken van een groot perceelbloeiende zonnebloemen op het land van Roel Haverkamp, prachtig en zo laat in het jaar.

Aan het eind neem ik de afslag naar de Groetweg dus eerst naar de Haukes enz. (met de eerste wegomleiding)  en vervolgens in zuidelijke richting op Medemblik af.






Bij de wielen, beter bekend als “het gat in de dijk”, stop ik even om een paar foto’s te maken, het blijft een gedenkwaardige plaats in de polder.

Weer verder sla ik af om via de haven op Oude Zeug even zien of er nog wat zeilboten varen. Inderdaad en één viel er wel erg op met de wind vol in de zeilen.


Verder gaat het allemaal prima, even weer verderop passeer ik de alpaca’s die door deze agrariër  al jaren worden gehouden

.En net voor Medemblk is het weer mis, omleiding, het is niet anders. En zo kwam ik toch nog ongeveer helemaal rond de Wieringermeerpolder wat omleidingen enz. net 75 km is geworden.

Geen opmerkingen: