11 juli 2007

MNO sluit alles af in eigen belang.

Het wil maar niet lukken, gewoon weer een keer naar de kinderen en kleinkinderen met de Quest. Afgelopen maandag was ik vol goede bedoelingen op weg gegaan maar bij Den Oever ging het over doordat de achteras en dan met name het draadeind van de as was afgebroken. Dinsdag waren de weersberichten dusdanig slecht dat ik het maar heb gehouden bij een rondje door Noord-Holland wat uit eindelijk 106 km is geworden. En dan vandaag weer een nieuwe poging, om 8 uur van start richting Wieringerwerf, in het dorp ben ik gestopt om de kap erover heen te zetten omdat het wat te hard begon te regenen. Bij Den Oever moest ik stoppen omdat de brug werd weggedraaid om een paar schepen door te laten en daar heb ik de kap weer opgeborgen omdat het weer droog was en de lucht redelijk betrouwbaar leek voor een drogere periode. Over de dijk is alle keren een lust om daar te fietsen, geen stoplichten geen bochten, alleen bij het monument even een verkeersdrempel nemen en dan weer volle bak richting Friesland. Zou ik mijn dochter alvast bellen dat de koffie rond 10 over 10 wel in getapt kan worden, toch nog maar even wachten, niet te voorbarig.
Het gemiddelde staat op 37,2 km p/u en het gaat heerlijk tot ……… ja tot aan de sluizen op de Friese kant van de dijk. Daar stond een machine op het fietspad waardoor er aan de rechterkant nog een doorgang over was van zo’n 30 cm. Wat nu, de man die het apparaat bediende stond er versteld van dat er geen afzetting of ander alternatief was geregeld door de opdrachtgever. Hij vertelde dat zijn machine was gehuurd door de opdrachtgever in dit geval MNO (wat voor “klote”bedrijf dit ook mag zijn) maar dat die er van uit ging dat die enkele fietser maar moest zien hoe hij of zij verder zal komen. Ze hebben net als de meeste overheden en grote logge bedrijven alleen maar oog voor hoge winstcijfers en staan ver van alle sociale situaties in het leven. Na overleg zou het apparaat verplaatst kunnen worden maar dat zou na een kwartiertje onderzoek ook nog wel een half uur gaan duren voor hij verplaatst zou zijn, dus …….. Ik heb gebeld met mijn dochter dat de koffie vandaag weer niet door ging en dat ik weer rechtsom keert zou maken want vanmiddag staat het apparaat er nog en de komende 3 dagen ook nog en als ik en nu langs zou gaan moest ik terug over de andere dijk, Lelystad-Enkhuizen en daar weet ik van dat die kwalitatief gewoon enorm slecht is, dat heb ik maandag nog ervaren met de rit vanaf Dronten.
De man bij de machine hoopte maar dat er geen vakantiegangers langs zouden komen met een karretje achter de fiets want dan werd het probleem opnieuw zeer ernstig, ze waren blij dat ik zelf met de oplossing kwam door terug te gaan maar dat zal niet in alle gevallen zo gemakkelijk op te lossen zijn.

Geen opmerkingen: