04 juli 2007

Weer langs de weg


Het benen strekken is over het is weer gewoon lekker een eind wegtrappen, donderdag thuis uit Frankrijk zaterdag even proeven aan de Quest, maandag een rondje van een 50 of 60 km ik weet het niet en vandaag weer een rondje van 63 km en het gaat weer zo heerlijk, de fiets lijkt wel steeds geruislozer te worden.
Het rondje van maandag ging via Medemblik richting Wervershoof waar ik even bij mijn oudste broer langs zou gaan maar voor ik daar aan toe was kwam ik bij het gemaal “De Vier Noorderkoggen” tussen Medemblik en Onderdijk mijn jongste broer tegen met zijn zwager Gert beiden op de racefiets. Dus even bijpraten over de vakantie waar hij ook net van terug was en dan loopt het langzaam “vol” op de hoek van het fietspad, 2 racefietsen met berijders, één Quest met berijder, 2 wandelaars die stopten nog 2 fietsers die stopten en toen een meneer die al aardig op leeftijd leek maar nogal veel haast leek te hebben want hij mopperde behoorlijk en reed nogal onhandig langs al deze vredige mensen die stonden te praten over zo’n enorm stuk techniek wat Quest heette. Ben, mijn jongste broer, zal wel een mooi verhaal opgehangen hebben want de meneer van het wandelende duo noemde tenminste al, “Ja, je broer zei al ….” Nou dan heeft hij vast overdreven want zo erg is het nou ook weer niet.
Toen ik bij mijn oudste broer aankwam ging die net zo’n beetje op pad met de auto, hij moest de dag erop naar het VU ziekenhuis voor allerlei onderzoeken, z’n gezondheid laat hem wat in de steek maar zijn stemming was heel goed en het kwam bij mij over dat hij voorlopig nog wel goed op de “rails” zal blijven. Daar vandaan ben ik via Zwaagdijk, Hauwert en Oostwoud weer naar huis gereden. Vanmiddag ben ik zo rond half 2 weer even van start gegaan en heb een rondje gemaakt van 63 km, de route liep via Medemblik, Wervershoof, Zwaagdijk, Hoorn, Bobeldijk, Spierdijk, Obdam dan via de Langereis weer naar Middenmeer.
Alles ongeveer zoals ik meen dat ik ben gegaan, ik zal straks even de GPS aansluiten om de route even op de kaart af te drukken, zo’n GPS is en blijft een geweldig apparaat.
Tijdens de vakantie ging hij ook elke keer mee als we gingen lopen in de bergen en als we dan weer terug waren zette ik de gegevens weer over op de laptop, dan thuis weergeven in Google-Earth en je ziet precies waar de bergen hoger werden en de rotswanden te steil om langs te lopen en waar we zijn terug gekeerd, alles is tot op de meter weergegeven. Met het ritje van vandaag staat het totaal op 16.005 km.

Geen opmerkingen: