25 november 2010

Kort rondje


Ik was van alles van plan vandaag maar er is totaal niks van gekomen, dat is nou ook weer niet helemaal zo, maar ’t geeft nu een beetje het gevoel van een “sofdag”. Het was de bedoeling geweest om een paar familieleden te bezoeken o.a. in Bovenkarspel en in Wervershoof. Dat eerste werd me te laat en dat tweede is wel gelukt, hoe kwam dat allemaal zo, om zoveel mogelijk “bemodderde” wegen te ontlopen heb ik de route maar iets aangepast maar wat de oorzaak ook is geweest, ik reed al heel snel op wegen waar ik liever niet had gereden en misschien daardoor hoorde ik op een bepaald moment een vreemd geluid uit de “diepte” komen. Voorzichtig nog wat verder rijden en bemerken dat het niet over gaat, dan maar een klein onderzoekje instellen naar de “ingewanden”, misschien het kettingwiel daar leek het een beetje op. Ik heb het er uit geschroefd en schoongemaakt maar kon er totaal geen verkeerds aan ontdekken dus dat weer op de daarvoor bestemde plek terug gezet en weer proberen, nee, nog niet goed zelfs nog slechter dus weer eruit en weer erin en nogmaals proberen en tot mijn grote verbazing was alles weer super stil, wat het is geweest weet ik niet, mogelijk dat er ergens een stuk klei voor dit ongemak heeft gezorgd maar al met al ben ik zeker een half uur bezig geweest en zagen mijn handen er niet uit en bovendien waren ze onderhand ook ijskoud geworden. Dus maar niet naar Bovenkarspel en alleen even naar Wervershoof een nieuwe flatscreen bewonderen en die zag er super uit. Na dit bliksembezoek ben ik weer richting Middenmeer gegaan, via Oostwoud en zo langs de spoorbaan richting A7 daar over het viaduct door Abbekerk en Lambertschaag naar de polder. Toen ik van huis ging was men bezig om uit één van de nieuwe warenhuizen de oude gebruikte “voedingsbodems” naar buiten te rijden en op vrachtwagens te laden voor de afvalverwerking. Ik kon niet nalaten om uit te stappen en een foto te maken van het binnenste van dit warenhuis, de paprikaplanten waren al afgesneden van de voedingsbodems en verpulverd afgevoerd, als je zo naar binnen kijkt is het vreemd dat hier een paar jaar geleden nog graan en aardappelen groeiden in de vollegrond. Ik was op dat punt nog maar 4 km vanaf Middenmeer maar ben nogmaals gestopt om van een heel speciale trekker, die in combinatie aan het spitten en zaaien was, ook een foto te maken en dan zie je maar weer dat het erg nat kan zijn om toch nog op het land te werken.

4 opmerkingen:

Kees van Hattem zei

Beste Pé. Langs die kassen zijn we dinsdag nog langs gereden. Mooi dat inkijkje in deze glazen kathedraal. Oh ja, mocht je nog een anti-windcup tegenkomen, raap hem dan even op. Groeten Kees.

Wijnandt zei

De foto's geven -kennelijk ongewild- een ontluisterend beeld van de hedendaagse industriële agro-business. Het platteland is hier en daar verworden tot een bedrijventerrein voor de middelzware industrie. Duurzaam is anders...

Wijnandt zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Pé Koomen zei

Hallo Kees,

Heb jij een onderdeel ergens laten "slingeren" mogelijk toen we samen rondje Obdam hebben gereden?

gr.Pé