25 november 2010

Jubileum of gewoon doorrijden.Ja nog een stukje schrijfwerk, zojuist las op de site www.ligfiets.net onder de kop “Laatste nieuws” een stukje over “Vragen over ligfietsen” op zich niets bijzonders. Bij een vraag waarom of ligfietsers altijd zo hard rijden, “Kunnen ze niet langzaam ? “ had ik zo mijn eigen gedachte, je fietst toch gewoon met een normaal gangetje en als je langzaam wil dan doe je dat toch, maar slow fietsen is meer voor luiaards volgens mij. Maar wat me daarbij het meest opviel was de bijgevoegde foto, ergens op internet geplukt denk ik, maar het frappante, het is mijn eerste tweewielige ligfiets, de Rainbow Lyric, de foto heb ik gemaakt bij mij achter het huis en zal ongeveer 7 jaar geleden zijn genomen. Op die fiets heb ik, in ongeveer 2½ jaar 23.000 km gereden. Op 26 november 2005 heb ik mijn eerste Quest opgehaald in Dronten met deze Quest, de 136 heb ik 54.206 km gereden en na een ongelukje ben ik verder gegaan met een nieuwe dat werd de Quest 402 waar op dit moment 12.297 km mee is afgelegd. Dus als alles goed is berekend heb ik morgen precies 5 jaar in een Quest gereden en d.w.z. dat ik in totaal 66.503 km “Questrijder” ben en dan te bedenken dat ik pas ben begonnen toen ik al 65 jaar was en nu, op mijn 70e , nog steeds geen kilometer had willen missen, behalve die paar meter bij die aanrijding.

2 opmerkingen:

Kees van Hattem zei

Beste Pé. Gewoon door blijven rijden, en een feest op je 75 ste. Pro Rail bestaat ook 5 jaar, maar die zien er van af om dit te vieren. Iedereen snapt wel waarom ! Groeten ook aan Tiny. Kees

Anoniem zei

Gewoon blijven rijden! Maar blijf wel (zoals je doet in je weblog) af en toe 'stil' terwijl je rijdt natuurlijk hoe mooi het leven is en hoe bevoorrecht je eigenlijk bent. Achter de geraniums zitten thuis en/of in een te kleine caravan op de Veluwe kan nog altijd later. Zolang dingen als eksterogen en ander ongemak nog niet opspelen bij regenachtig weer gewoon door blijven gaan.
Groeten van downuder, huub