10 januari 2011

Ik kwam ze tegen, Wim en Kees.

Wat was het vandaag weer een heerlijke “gezonde” mooie dag, zon en een lekker temperatuurtje, net een paar graden boven nul maar droge en schone wegen, hier en daar opletten bij wat in de schaduw gelegen stukken wegdek die nog wat glad zijn maar over het algemeen is alles toch probleemloos te berijden. Als ik van start ga weet ik vaak niet welke kant het op zal gaan, wordt het kort of lang, ga ik ergens speciaal op visite of maak ik een rondje waarbij ik later serieus alles op een rijtje moet zetten om te achterhalen waar ik allemaal heb gereden, het werd het laatste. Inderdaad toen ik thuis was moest ik goed nadenken hoe ik mijn rondje aan elkaar had geregen. Op een “stevig” ontbijt van 2 sneetjes volkorenbrood en 2 krentenbollen plus een kom kruidenthee en later nog 2 kopjes koffie ben ik gestart. Richting Agriport en controleren of de stoplichten als werken, niet dus, en zo verder via Benningbroek en Wognum waar het vroegere complex van Dirk Scheringa nu wordt bevolkt door de gemeente Medemblik wat is ontstaan uit de fusiegemeenten vanaf Andijk-Oost tot randje Hoorn met Wognum Zuidermeer enz. het nieuwe gemeentehuis dus. Via de Oude Hoornseweg naar Bobeldijk en Berkhout dan naar Oudendijk en om vervolgens Schermerhorn te passeren en de weg over te steken naar de Groeneweg die overgaat in de Oostdijk en aan het einde weer uitkomt in De Rijp, volgens mij heeft Kees dit pad nog nooit gereden, hij zal zeker reageren als hij dit leest. In De Rijp rechtsaf naar Graft en dan linksaf via de Groeneweg, daar nog even rechtsaf gegaan om bij het natuurgebied “Eilandspolder” ,waar Kees me ooit voor de eerste keer heen heeft gebracht, te kijken of er nog iets is te zien, helemaal niets deze keer. Het zelfde pad weer terug en dan aan het einde rechtsaf langs de kruising vlakbij Wim op De Woude en zo door richting Alkmaar/Heerhugowaard, voor de ringvaart ga ik toch maar rechtsaf over de Slingerdijk naar de Korte en later Lange Molenweg om zo weer meer naar Obdam te gaan waar ik bij zwager Tom een bakkie doe. Na wat kletsen door naar huis en laat ik nou toevallig een andere route nemen als gewoonlijk en op het punt bij het begin van de Dijkweg en de Berkmeerdijk kom ik ze tegen, de bijna “Twee Eénheid” Wim en Kees, ook zij hadden een “dwaalrondje” in de benen, Kees vond dat zo’n rit boven de 100 km toch behoorlijk was en Wim vond dat hij niet moest zeuren, ja zo zie je maar een Quest is een voertuig wat je zonder problemen door heel Noord-Holland laat racen als je maar op tijd “bijtankt” en dat doet Kees geregeld hoewel, is dat nou bijtanken af aftanken wat Kees zo vaak doet ? Toen de Quest goed en wel weer binnen stond zag ik dat ik was gestrand op 101,8 km dus ook boven de 100 Kees en nog geen centje pijn.

2 opmerkingen:

Kees van Hattem zei

Beste Pé. Kees reageert, want zit daar niet dat transportbedrijf ? Niet echt een goed geasfalteerd fietspad. Groeten Kees.

Pé Koomen zei

Hoi Kees, je kennis van de omgeving is geweldig, langs het transportbedrijf , eerst prima te fietsen maar later is het risicovol m.b.t. lekke banden. Ik nam het risico maar bleef gespaard van problemen.

grrrr.Pé