17 januari 2011

Wiellagers deze week vervangen
Ik ben op de verkeerde dag gaan fietsen, afgelopen zondag was het prachtig helder weer met zon en al, maar vandaag was het precies andersom, donker, mistig, regen, zeg maar gewoon, “rotweer”. En toch heb ik zowel gisteren als vandaag weer een prachtige dag gehad, elk weekend is een verrassing en elke doordeweekse dag eigenlijk ook, ik geniet elke keer weer. Vanmorgen leek het mij verstandig om de fiets eens goed schoon te maken, afgelopen donderdag had hij op alle kanten gelegen om banden te verwisselen en daar wordt de buitenkant niet mooier van dus poetsen, zowel van binnen als van buiten. Omdat ik een licht afwijkend geluidje had opgevangen bij de laatste rit dacht ik dat het kettingwiel mogelijk een paar nieuwe o-ringen nodig had dus die heb ik besteld en vanmorgen ook maar gemonteerd hoewel bij nader inzien de noodzaak zeker niet dringend was, op de foto zijn de onderste twee ringen al zo’n 4000 km gebruikt. Vanmiddag zo rond 1 uur wat boodschappen gedaan en omdat de regen toen niets te betekenen had heb ik de “stoute” schoenen aangetrokken en heb me omgekleed voor een “trainingsritje”, even via Wervershoof, Andijk, Zwaagdijk, Hoogkarspel, Westwoud naar Zwaag en dan bij Leo en Riet om een bakkie te gaan en gelukkig ze waren thuis. Het is dan altijd gezellig, kletsen, koffie, koek en nog meer kletsen. Als het tijd is op weer op te stappen vervolg ik mijn weg door Zwaag naar Zwaagdijk-West en Wognum om zo weer langs de A7 af te zakken naar Middenmeer. Voor de wind ging dat alles zo rond de 42 tot 45 km p/u heerlijk wat kan ik dan toch genieten van buiten zijn en niet duf in een hoekje achter de geraniums zoals je ook weleens van anderen hoort. Het geluid wat ik liever niet hoor kwam dus niet van het kettingwiel maar nu veronderstel ik dat het rechter wiellager vervangen moet worden dus heb ik voor ik thuis was Ymte gebeld om er een aantal per post naar mijn adres te versturen zodat ik die mogelijk morgen en anders woensdag kan vervangen. Het ritje van vandaag was overigens 56 km.Kees waar staat deze paal ?

3 opmerkingen:

Jan Reus zei

Hoi Pe,

Mag ik ook mee doen met raad waar het staat?
Deze weet ik!

Jan.

Kees van Hattem zei

Beste Pé. Laat dit nou een banpaal/grenspaal zijn, je weet wel van verbannen. Deze staat in Drechterland op de grens van Westwoud en Harenkarspel.Weet je het antwoord al op mijn foto-zoekplaatje ? Groeten Kees.

Pé Koomen zei

Hallo Jan en Kees,

Ja dat jij het weet Jan is heel begrijpelijk maar Kees gooit de plaatsnamen wat door elkaar maar daar heb ik hem al op gewezen.

gr.Pé