30 augustus 2011

Maandag 29 augustus 'De Bron van de Maas"
Maandag 29 augustus, we ontwaken op tijd en nadat alles droog is ingepakt, wat een luxe, gaan we naar beneden waar Ad al druk bezig is met het verzorgen van koffie voor zijn slaapvisite en waar Kees het nodige aandraagt uit de camper voor ons laatste ontbijt van deze tocht. Als we vertrekken, na iedereen uitgebreid te hebben bedankt valt er ook weer een heel klein beetje hemelwater, niet erg want ook nu kan ik de dag vol maken zonder ook maar een moment met de kap erop te hebben gereden. Af en toe zien we donkere wolken langs gaan en komen maar het blijft droog. Het eerste stuk loopt vlot tot er geen route meer is te vinden op de GPS van Kees, die van mij draagt ook niet bij aan een vlotte terug reis en zodoende wordt het een tijdje wat zoeken. Als Cees eenmaal de route te pakken heeft gaat het geweldig en binnen de kortste keren zijn we bij de eerste pont, zo krijgen we er 3 plus nog bij Nes aan de Amstel over een knappe “sloot” maar wel prettig als er geen brug in de buurt is. Als we menen een koffiestop te kunnen maken krijgen we te horen dat op maardag alles dicht is dus geen koffie tot dat we een McDonalds vinden waar genoeg te krijgen is. We vervolgen later onze route en komen vij snel bij pont Buitenhuis vanaf dit punt is het nog even naar De Woude om een bakkie en daarna afscheid nemen op gepaste wijze van “alle” positief ingestelde deelnemers van deze tocht. Enkele bijzonderheden tijdens deze tocht zijn, op de eerste plaats het beleven van mijn 71e verjaardag, een top daalsnelheid van 83 km p/u, het niet noemenswaardige verschil in de meting van de GPS kilometers en het aantal wat het tellertje in de Quest aangaf over de heenreis van 815,64 km om 814,67 km, de rit terug was iets korter n.l. 789 km waardoor ik samen precies 1604 km met heel veel plezier heb gefietst, mijn totaalteller in de Quest staat nu op 26.002 km dus dat is wat kwam na 24.398 km op 17 augustus.

2 opmerkingen:

transalp zei

Hallo Pé,

Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele jaren.
Als ik het zo hier en daar lees hebben jullie een geweldige tocht gehad.
Hendrik Jan (Quest 33)

Anoniem zei

Hi Pe,
Ik heb jullie reis langs de Maas met plezier gevolgd. Hebben jullie de bron van de Maas ook echt gezien/gevonden? Officieel zijn er geloof ik twee plekken die die eer claimen, was benieuwd wat jullie interpretatie daarvan is.
Mooi dat alles goed verlopen is.
En ook nog gefeliciteerd met je verjaardag, de locale potplanten business verdient niet veel aan je, want geraniums zijn aan jou niet besteed. Mogelijk wel een waterdichte tent (ik kan je advies geven)...
gr, huub