13 september 2011

Wat is een "Tomaten talent 2011"


De tijden veranderen dat is duidelijk, de zomers worden warmer, de winters worden niet kouder en de regen valt soms met bakken uit de hemel. Het zal allemaal wel waar zijn maar wat het meest is opgevallen de laatste dagen zijn de verrichtingen van mijn oudste kleinzoon, Stef. Als opgroeiende puber van bijna 16 jaar begeeft hij zich in zijn “weinige” vrije uren naar een bedrijf aan het Wagenpad in de Wieringermeer “Agro Care”. Een bedrijf dat sinds enkele jaren zijn vleugels heeft uitgeslagen in de nieuwe ontwikkelingen van Agriport in de Wieringermeer. Gingen voorheen de scholieren naar de “bollenboeren” om te helpen met het bollenrapen en later het pellen, tegenwoordig zijn er meer mogelijkheden om een extraatje te verdienen en één daarvan is het werken in de enorme grote warenhuizen/kassen waar vandaag de dag enorme hoeveelheden paprika’s en tomaten worden geteeld. Agro Care is gespecialiseerd in de teelt van tomaten en heeft zodoende volop werkgelegenheid voor jonge mensen die de handen uit de mouwen willen steken. Mijn kleinzoon, waar ik best trots op ben, is één van die actieve scholieren en niet zo maar één. Bij Agro Care streeft men er naar alles zo goed mogelijk te organiseren en met gemotiveerd personeel een zo goed mogelijk bedrijfsresultaat te behalen. Als stimulans heeft men bedacht dat er aan het einde van een seizoen iets extra’s moet gebeuren om de volgende keer weer gebruik te kunnen maken van de beste krachten. Zo kwam de leiding op het idee om voor elk seizoen een topper te belonen met een speciale “titel” en daar viel ook mijn kleinzoon onder, 5 genomineerden, 3 meisjes en 2 jongens. In de loop van de bekendmaking wie de “titel” voor 2011 zou ontvangen werd bij de volgende stap aangegeven dat het één van de jongens zou worden. Eind van het verhaal Stef werd benoemd tot “Tomaten talent 2011” en werd beloond met een prachtige fiets, een Raleigh in stijl en kleur van deze tijd. Ik hoop dat de volgende fiets een Quest zal zijn want dan kan zijn vader, mijn zoon, hem ook op snelheid controleren zoals hij vanmiddag bij mij deed langs de Alkmaarseweg, ik reed toen maar 44 km p/u.

3 opmerkingen:

Gerard Koomen zei

Leuk verhaal.
Krijg je van AgroCare reclamegeld?

Nog even een kleine aanvulling op de snelheidscvontrole. Ik controleerde je snelheid niet maar keek wel even op de 2 GPS-navigatiesystemen in mijn auto en bij mij reed je 46. Kon maar een paar-100 meter meerijden omdat een achterligger mijn en dus ook jouw snelheid niet zou warderen.

Maar een leuk stukje.

Bas Hanemaayer zei

Beste Pé.

Wat leuk om terug te lezen dat onze scholierenactie gewaardeerd word. Wij zijn net als u trots op Stef en hopen dat hij veel plezier van zijn fiets zal beleven.

Met vriendelijke groet,
namens Agro Care
Bas Hanemaayer

Anoniem zei

Binnenkort AgroCare stikkers op de quest??????