11 maart 2013

Weer of geen weer ?


Lang heb ik getwijfeld, dat kan haast niet want het is nu pas 10.15 uur, zal ik wel gaan of zal ik niet gaan. Ik ga dus niet het is me gewoon te koud, “watje” hoor ik al een enkeling zeggen of denken, nou voor mij mag het, ik ben en blijf een mooi weer fietser. Wat heb je dan verder nog te melden, ja stil maar het komt eraan, de rit van vorige week met Piet Kunis naar Dronten heeft veel positiefs opgeleverd t.a.v. de bescherming van de remkabels en de bevestiging bovenin van de schokdempers. Door bovenop de schokdempers de ringen in een andere volgorde te plaatsen is er een betere afdichting wat eenvoudig was aan te passen maar ook de extra bescherming om de remkabels met een spiraalvormige “huls” geeft weer meer vertrouwen in een langere levensduur, Jos heeft dit keurig aangepast. En dan mijn besluit om vandaag maar thuis te blijven, over het algemeen ben ik vroeg op, zo ook vandaag, het weer leek mee te vallen bij de eerste blik naar buiten, wel voelde het erg fris zo rond 7 uur, -3°C. Eenmaal beneden was ik nog steeds optimistisch maar toen ik buiten kwam zo rond een uur of 8 en de volle wind over mijn wat erg kale schedel voelde gaan begon ik er toch anders over te denken. Van lieverlee begon het wel te kriebelen maar na controle van de diverse weersvoorspellers die allemaal een temperatuur aangaven van in de min met een gevoelstemperatuur die geregeld op -8° tot -10° C. stond, ja toen was de maat vol, thuisblijven en hopen dat het morgen gunstiger is, dan maar een “watje” van 72 jaar.

6 opmerkingen:

De Bobslee zei

Hoi Pé,

Groot gelijk, niet je gezondheid op het spel zetten, er komen nog mooie fietsdagen genoeg moet je maar denken. En bij die temperaturen zet dit "watje" van nog maar 52 gewoon z'n lekkere warme velomobielonderdelenkap op de fiets, om zo lekker comfortabel naar het werk te fietsen.
Je hebt niets om je over te schamen, zo als ik het zie!

Groeten, Adri.

André Dronkers zei

hoi pe

hoezo watje, ik vind het ook veel te koud hoor
het begon vorige week zo goed, hopelijk komt het snel weer terug

rob, nieuwegein zei

Ik zie het ook niet meer zitten om door de kou naar mijn werk te fietsen. Morgen sla ik een dag over. Ben ook helemaal klaar met de winter, zeker na die paar lekkere dagen van vorige week.

Willem zei

Weer of geen weer, je zegt het al alleen als er te veel sneeuw ligt of te veel wind staat (>7-8 Bft) blift de Quest binnen; ben met je eens dat het vandaag wel redelijk koud was maar het was goed te doen met een extra Buffie.
Wat heb jij een mooie weergave van je weerstation Pé,
Wat voor App is dit??

Pé Koomen zei

Hoi Willem,
Die weer Apps zijn o.a. Live Weer, Weather + ,Het Weer en Het Weer HD, soms gratis en anders een kleine vergoeding.

Gr.Pé

Kees van Hattem zei

Dag Pé. Wij waren onze koffers aan het pakken voor een week Zuid-Frankrijk par voiture, maar we waren zeker gestrand in Noord-Frankrijk. Groeten Kees.