24 november 2015

Jubileum: 10 jaar Quest-rijderEen dag niet fietsen, het gevoel van “achter de geraniums zitten” bekruipt me. Wat is het een enorme ramp als je aan huis gebonden bent door zelf te berusten in je lot als je lichamelijk nog wel kan maar bij jezelf denk, “laat maar ik ben te oud” of iets in die geest. Vanmorgen wel 10 keer gedacht, zal ik gaan, nee het weer hield me netjes, ik ben thuis gebleven. En als ik dan alles op een rijtje zet dan heb ik de afgelopen jaren heel veel geluk gehad doordat ik zo vaak weg kon met de fiets omdat ik nog redelijk gezond ben (denk ik). Wat is het geval over 2 dagen, dus de 26e  november 2015, ben ik precies 10 jaar de gelukkige berijder van een Quest en ik heb in die jaren veel beleefd en gezien, vaak onderweg en weinig thuis, dus juist niet achter die geraniums. Helaas één keer een flinke klapper gemaakt door mijn eerste Quest tegen een auto aan te rijden wat gelukkig voor mij lichamelijk goed is afgelopen. En met medewerking van diverse mensen reed ik binnen één week weer in een nieuwe fiets, het ging allemaal snel ook toen al. En al dat  “snelle” heeft geleid tot een respectabel aantal kilometers, schrik niet met mijn eerste Quest heb ik bij inlevering de kilometerstand genoteerd 54.342 km en de tweede, dus de huidige Quest staat nu op 84.775 km en dat samen is, bijna onvoorstelbaar, 139.117 km in 10 jaar en dan vind ik dat ik daarbij rustig mag vertellen, dat ik pas ben begonnen met een Quest na mijn 65e levensjaar. Het is dus een jubileum en ik hoop dat ik over 10  jaar weer zoiets kan schrijven, ik ben nog lang niet klaar.

10 opmerkingen:

Paul van Roekel zei

Gefeliciteerd!

Piet zei

indrukwekkende getallen!

Kees van Hattem zei

Beste PE. Van harte. Een mooie prestatie !! Je was nog aan de deur, maar we waren een midweek in de Elzas niet ver van Trier. Groeten en tot gauw! Kees.

Wim Schermer zei

Dag Pé,
Van harte met deze enorme kilometerstand. Wat jij in 10 jaar doet heb ik in 15 jaar gedaan.
Hopen op een goede gezondheid en op naar de kwart miljoen.
Groeten,
Wim

Erwin zei

Wow, wat een afstand; ik hoop dat je er nog heel wat kilometers (en blogberichten) aan vast mag plakken!

Groet

Erwin en Tante Lies

rob, nieuwegein zei

Petje af Pé, ik hoop op die leeftijd ook nog te fietsen. Lijkt me heerlijk.

Wilco Pompert zei

Hoi Pe, ook van mij gefeliciteerd! Maar toch Pé, je wilde toch naar de maan en die is nog ver, die is op 384000 kilometer. Go Pe Go! je bent bijna halverwege. Je wilde zeker tot je honderdste fietsen, dus het moet kunnen!
Nog veel plezierige, gezonde en veilige kilometers!

Wilco.

De Bobslee zei

Hoi Pé,

Ook namens mij van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal! Zeer respectabel aantal kilometers op die 10 jaren, zeker als we eraan denken dat je al "iets" ouder dan 25 bent in jaren. Maar dat zijn alleen maar jaren, met de conditie die je hebt zal je vele jongeren nog een lesje kunnen leren!
Gezond blijven, gewoon je rondjes blijven fietsen en dan komen er nog vele jaren en kilometers bij. En vooral blijven schrijven!

Groeten, Adri.

Unknown zei

Knap werk,in alle opzichten goed bezig.
Ga zo door
Groeten
Rudolf

Wijnandt zei

Pé, gefeliciteerd met je jubileum! Er zullen weinigen zijn die je dit nadoen. Veel plezier en goede gezondheid tijdens de reis naar je volgende vreugdevolle mijlpaal!

Fietsgroeten, Wijnandt