09 november 2015

"U bent gedateerd"


Wat is het leven zonder humor vroeg ik mij vanmorgen af, ik had er toen al zo’n 70 km op zitten. Hoe kom je met dit weer zo ver zou je zeggen, nou gewoon een heen en weertje naar Oudemirdum. Toen ik van huis ging was de lucht redelijk blauw, nog wat lichte bewolking maar de zon zou spoedig tevoorschijn komen want na Wieringerwerf reed ik in een heerlijk najaarszonnetje. Dat even naar Oudemirdum werd inderdaad maar even, het weer veranderde snel en voor de middag was ik alweer op weg naar huis. Maar eerst dat geval op de heenreis, net voor het “Akwadukt” bij de Galamadammen voelde ik dat ik niet alles meer zelf in de hand had met de fiets hij begon een eigen weg te zoeken, gewoon lek. Stoppen en vervangen net voor ik zou “duiken” onder dat bewuste  “Akwadukt”. Ik was iets eerder een wandelaar gepasseerd en die kwam nu naar mij toe lopen toen ik net weer reisvaardig was. Er volgt dan al heel snel een gesprek en dan ging op een bepaald moment als volgt. “Goh, toen je mij voorbij reed dacht ik daar gaat een jongeman, zo snel, een flits en weg was je alweer” “Ja ja “ was mijn reactie maar toen kwam zijn vervolg, “Maar nu zie ik dat je ook al gedateerd bent” “Inderdaad zei ik, ik ben van ’40 dus ik doe al een tijdje mee” “Geweldig wat een prachtig “ding” en doet U dat vaak” en zo ging het nog even door maar dat “Gedateerd” vond ik een machtig mooie uitdrukking, een vorm van humor. Bij Bianca was ook Fleur nog net even thuis, ze had een vernieuwd rooster van school en dat hield in, op maandag de eerste drie uur vrij waar ze niet blij mee was maar het is niet anders. De wind begon ondertussen behoorlijk aan te trekken en af en toe leken de eerste spatten ook wel te vallen. Nog een bak koffie en dan gaan, helaas even geduld, nu stond de achterband helemaal plat dus meteen maar plakken nu sta ik nog binnen en is het droog. Daarna meteen richting het Noorden om de afsluitende laatste 80 km af te leggen. Heen geen kop te zien op de Afsluitdijk en terug werd het zicht beperkt door lichte regen die bleef vallen tot ik weer thuis was na 160 km.

4 opmerkingen:

Belle zei

Tijd voor winterbandjes?

Wim Schermer zei

Hi Pé,
Je zou eens moeten gaan denken aan tubeless banden. Voor de voorbanden bijv. een Shredda tubeless zou je veel ongemak besparen.
Achter zou je een eveneens tubeless Schwalbe Almotion kunnen nemen. Rijdt lichter dan de Kojak en gaat niet meer lek.
Groeten,
Wim

Wim zei

Hoezo "Gaat niet meer lek".

Tubeless kan toch ook lek raken?

Wim Schermer zei

9 van de 10 lekke banden zijn gaatjes door kleine steentjes. Die worden door de latex melk in een tubeless band gedicht.
Alleen grotere scheuren, bijv. veroorzaakt door rijden door grof glas, worden niet gedicht. Gaat een tubeless band lek kan er zo weer een binnenband in.