05 december 2017

Hij "vliegt" weer geruisloos


Het probleem van gistermiddag is opgelost, heel simpel naar Dronten rijden met de auto met de Quest op de  aanhanger vastgezet in het frame wat ik ooit samen met een vriend heb pas gemaakt op deze aanhanger, fiets op de rem en de wielen vastzetten met toeclipriempjes. En wat was nu de oorzaak, ik zocht het bij de derailleur en de derailleur- wieltjes maar vond daar geen bijzondere afwijkingen, waar zit het dan wel was de vraag. Niet verder zoeken en vanmorgen meteen naar Dronten. De rit gaat snel en alles blijft netjes staan, Allert helpt de fiets eraf zetten en Theo zette hem op de test rollen, stapte er in en deed twee trappen, “Ik denk dat ik het al weet” was zijn reactie, inderdaad hij had helemaal gelijk.
En dan denk je had ik maar verder gekeken, de kettingrol is de veroorzaker er zijn 3 tanden uitgebroken vandaar dat getik wat ik niet thuis kon brengen. Eigenlijk heel simpel als je gebit niet compleet is kauwt het ook wat moeilijk en dat is met de Quest ook zo. Theo had nog een zelfde in het magazijn deze heeft alleen een stalentandwiel en geen aluminium en zo was het probleem snel opgelost.


Als ik terug ga stop ik even bij het einde van de dijk om het “wachthuisje” even op de “gevoelige plaat” te zetten. Ik las de tekst die netjes stond vermeld op de achterwand van het “glazenhuis” van maandag t/m vrijdag op afroep met een wachttijd van 10 tot 45 minuten. Dus als je bezweet aankomt moet je zorgen dat je warmt blijft als het toevallig wat langer gaat duren, dan maar wachten tot de Kerstvakantie of nog erger tot juli – augustus 2018 dan is hij weer 2 maanden begaanbaar, waar ik mijn twijfels bij heb, als er over die tussenliggende periode met vrachtwagens over het fietspad is gereden. Thuis gekomen even wat eten en dan nog even een “proef” rondje maken van net 44 km wat weer geruisloos onder de wielen doorgaat, super wat is dit toch een mooi tijdverdrijf of hobby of verslaving, ik heb weer genoten.

3 opmerkingen:

Erwin zei

Zie ik goed dat in jouw fiets ook een ginkgo kettingwiel zit?

Groet
Erwin en Tante Lies

Pé Koomen zei

Inderdaad , maar de nieuwe die nog op voorraad was heeft een stalen tandwiel en vooral omdat ik een tijd geleden rechtstreeks 4,5 mm o-ringen had besteld bij Ginkgo ben ik blij met dit onderdeeltje.

Reinier | Intellifiets zei

grappig, ik had deze week ook een probleem met zo'n kettinggeleidewieltje. Bij mij was het boutje waarmee de as vastzit aan één kant verdwenen. Rare geluiden, maar na reparatie weer geruisloos.